Wat is de perfecte kerntemperatuur voor jouw gerecht?

Hoe vaak heb jij wel niet een steak gegrild op tijd of gevoel, waarbij je geen idee hebt hoe ver hij...
Smoking oliver wood

Rookhout, maar welke gebruik je waarvoor?

Er zijn vele soorten maten rookhout te krijgen maar welke je gebruikt is vaak nog niet duidelijk. Roken kan je verdelen...
Vegetarische pizza

Gerookte asperge pizza

Het asperge seizoen is dit jaar vroeg begonnen en daardoor kunnen wij ook heerlijk van dit witte goud genieten. Daarnaast een...
Pulled beef van de bbq

Low and slow Pulled beef

Pulled beef, weer een fancy naam uit de bbq wereld wat wij eigenlijk allang kennen en vroeger bij oma aten. Juist...

Hamburgerpers

Hamburgers zijn altijd een goed idee en ze zijn er in alle varriaties te verkrijgen. Of het nu Zomer of winter...
Hoe barbecue je een T-bone steak

Hoe barbecue je een T-bone steak

T-Bone van de grill Iedereen kent deze wel een T-Bone steak, een vlees met een t-vormig bot en aan beide kanten...

Injectienaald

Bij low and slow zoals een beer can chicken of een pulled pork wat dus langzaam gegaard word is het verstandig...

Direct / indirect

Het verschil tussen “direct” of “indirect” heeft te maken met het plaatsen van de kolen. Direct Bij direct leg je het...

Minion methode

Dit is een methode waarbij je voor een langere tijd een lage temperatuur wil behouden. De werkwijze is bijna hetzelfde als...
Snake methode

Snake methode

De snake methode is bijna dezelfde techniek als de minion methode. Het voordeel bij de snake methode is dat je bijvoorbeeld...

Pulled Pork (incl. dry rub mix)

Pulled pork is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de barbecue wereld. Varkensvlees wat op traditionele manier bereid en gerookt...

Hoe moet ik de BBQ aansteken? (simpel)

Een barbecue aansteken kan op vele manieren maar het ligt er ook aan welke brandstof je gaat gebruiken. Gas is vrij...