20 november, 2019
Banner Top

Braadstuk van de barbecue

Wij hadden de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue met een braadstuk van  Vlees van ons.nl. Na het een keer gegrild te hebben zoals een biefstuk hadden we later het idee om dit juist low and slow uit te gaan voeren en met een perfect resultaat.

Hoe barbecue je een T-bone steak

T-Bone van de grill Iedereen kent deze wel een T-Bone steak, een vlees met een t-vormig bot en aan beide kanten een stuk vlees. Deze stukken bestaan uit een stevig vlees wat uit een lendenstuk (entrecôte) en een stuk ossenhaas bestaat. Naast een T-Bone is er een nog groter stuk wat de Porterhouse genoemd word,

Spareribs: 3-2-1 methode

Het bereiden van een sparerib kan op veel manieren maar wij zijn gewend de 3-2-1 methode en om jullie het makkelijker te maken hebben wij hier alvast een basis rub om te gebruiken. 3-2-1 methode snelle uitleg: 3 staat voor 3 uur roken, door de rook krijgt de spareribs een heerlijke rooksmaak. 2 staat voor

Snake methode

De snake methode is bijna dezelfde techniek als de minion methode. Het voordeel bij de snake methode is dat je bijvoorbeeld rookhout beter kunt afstellen voor ontbranding dan bij de minion methode. Het is een ideale manier om low and slow goed regelbaar te gebruiken. Wanneer je de barbecue goed instel, dan moet je er

Direct / indirect

Het verschil tussen “direct” of “indirect” heeft te maken met het plaatsen van de kolen. Direct Bij direct leg je het vlees boven op de kolen. Bij veel vlees gaat het gaar proces te hard aan de buitenkant en niet of totaal niet in de binnenkant. Wij zelf noemen dit liever grillen maar kan bij

Minion methode

Dit is een methode waarbij je voor een langere tijd een lage temperatuur wil behouden. De werkwijze is bijna hetzelfde als de snake methode Leg een stapeltje NIET aangestoken kolen. Zorg voor een paar WEL aangestoken kolen, via bijvoorbeeld een brikettenstarter en gooi deze op de stapel met nog niet aangestoken kolen. Stel de toevoer

Hoe moet ik de BBQ aansteken? (simpel)

Een barbecue aansteken kan op vele manieren maar het ligt er ook aan welke brandstof je gaat gebruiken. Gas is vrij simpel en hoeven wij vast niet uit te leggen. Maar gebruik je hout, houtskool of briketten dan zijn er veel manieren om dit te doen. Voor hout, houtskool of briketten adviseren wij de brikettenstarter