24 oktober, 2019
Banner Top

Winter BBQ? hier enkele tips!

Winter BBQ? Ondanks dat het nog even duurt, hier geven wij enkele tips voor jouw winter barbecue. Een winter BBQ is door veel mensen al een bekende manier van barbecueën en we komen het steeds vaker tegen in Nederland. Een winter barbecue is wel heel anders dan barbecueën in de zomer, zo heb je te

Goedkoper alternatief voor Rib Rack

Via BBQ Food kregen wij een leuke tip, namelijk een goedkoper alternatief voor een Rib Rack. Een rib Rack zijn er in alle soorten en maten maar vooral de hoge prijzen. Als alternatief kan je bij de Ikea de VARIERA Dekselhouder Kopen, het is een prima constructie om je ribs tussen te plaatsen en je

Food Blog Awards nominatie

Tot onze verbazing kregen wij gisteren een mail dat wij genomineerd zijn voor de “Food Blog Awards 2019”. Wat een eer om tussen al die grote namen te staan met onze uit de hand gelopen hobby. Wij zijn genomineerd voor de categorie “Special interest food blog” en hopen op jullie stemmen. Het zou ons nog

Hoe barbecue je een T-bone steak

T-Bone van de grill Iedereen kent deze wel een T-Bone steak, een vlees met een t-vormig bot en aan beide kanten een stuk vlees. Deze stukken bestaan uit een stevig vlees wat uit een lendenstuk (entrecôte) en een stuk ossenhaas bestaat. Naast een T-Bone is er een nog groter stuk wat de Porterhouse genoemd word,

Welke BBQ kan ik het beste aanschaffen?

Welke BBQ kan ik het beste aanschaffen? Heel moeilijk is deze vraag niet want er zijn een paar eisen waar je aan moet voldoen en deze zijn volop te krijgen in heel Nederland. Een deksel is heel belangrijk om te hebben Koop een formaat bbq die groot en gangbaar is   Deksel op de barbecue

Rusten van vlees

Tijdens het bakken gaat alle sappen in de kern van het vlees, bij het snijden zonder rusten gaan de sappen grotendeels verloren en dat is zonde. Als het vlees even rust krijgt het tijd om alle sappen weer te verdelen over het vlees. De totale tijd is afhankelijk van welk vlees en het formaat.