BBQ Nerds

Braadstuk van de barbecue

  • By Peter
  • 27 mei 2019
  • 0
  • 450 Views
Braadstuk low and slow

Wij hadden de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue met een braadstuk van  Vlees van ons.nl. Na het een keer gegrild te hebben zoals een biefstuk hadden we later het idee om dit juist low and slow uit te gaan voeren en met een perfect resultaat. Wij hebben er voor gekozen om dit ongeveer op dezelfde manier te doen als bij een bereiding van een brisket.

Hier laten wij zien hoe wij dit gedaan hebben.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding op de bbq: 4 – 8 uur
Keteltemperatuur: 90 – 110 graden Celsius met 2 zones.
Benodigheden: Kerntemperatuur meter

 

  • Braadstuk
  • Injectie spuit (niet verplicht, kan als extra optie gebruikt worden)
  • Dry rub potje naar eigen keuze maar wij gebruikten onze eigen rub maar Van Beeckum Specerijen heeft ook een prima rub hiervoor)
  • 1/2 liter bouillon rund, afgekoeld (dit is genoeg voor een 2 – 2,5 kilo braadstuk)
  • Rookhout, wij hebben appel gebruikt
  • Biertje of 2 om tussendoor op te drinken want het kan even duren

 

Voorbereiding

Verwarm de barbecue tot een keteltemperatuur rond de 100 graden. Pak het braadstuk en snij het overtollig vet weg, er mag wel iets vet aan zitten maar de rub moet wel bij het vlees kunnen komen.

Indien je een vlees injector hebt kan je de bouillon afgekoeld in het vlees spuiten. Zorg dat alles goed over het vlees verdeeld is zodat de sappen overal zitten in het vlees. Rub (droog marineren) nu je braadstuk(ken) goed in en leg deze als het klaar is even weg. Maak je geen gebruik van een vlees injector dan kan het zijn dat je nog wat olie of mosterd moet gebruiken om de rub te laten hechten aan het vlees.

 

Bereiding op de barbecue

Leg het braadstuk op de barbecue op de indirecte zone en laat deze liggen tot dat het 71 graden kerntemperatuur bereikt heeft. Pak nu een paar vellen alufolie en maak hier een soort van bakje van, giet er nog wat runderbouillon hierin en plaats ook het braadstuk hierin. Wikkel nu alles goed dicht en leg deze terug op de barbecue. Laat het braadstuk liggen tot dat het 91 graden kerntemperatuur heeft behaald en haal het van de barbecue. Laat het nu afgedekt rusten, bij kleine stukken is een 15 minuten voldoen maar bij grote stukken mag het echt wel een half uur afgedekt rusten.

Voel of het braadstuk echt zacht is als het van de barbecue gaat, liever iets langer erop dan te kort.

Heerlijk en eerlijk vlees kopen?
Neem een kijkje op www.vleesvanons.nl.

Vlees van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.