BBQ Nerds

Gevulde conchiglioni van de bbq

  • By Peter
  • 27 mei 2020
  • 0
  • 447 Views
Gevulde schelp van de bbq

Ben jij dol op pasta? Dan is deze snack van de barbecue echt iets voor jou. Conchiglioni zijn grote pastaschelpen en vergkrijgbaar in vele supermarken van verschillende merken. Kijk wel goed dat je de grote schelp variant neemt en niet de kleintjes. Het is een flink karweitje om deze snack te maken maar dat is het dubbel en dwars waard. Naast die standaard barbecue snacks is het ook een keer fijn om outside the box wat klaar te maken en het zal verassend goed smaken. Bekijk hier onze gevulde conchiglioni van de barbecue.

 

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 60 minuten.
Marineren: n.v.t.
Bereiding op de bbq: 60 minuten
Barbecue temperatuur: 150 keteltemperatuur met twee zones
Benodigdheden: Schaal of alu bak

Wat hebben we nodig voor 24 tot 30 schelpen

Saus

  • Zoete bbq saus naar keuze

Gevulde schelp van de bbq

 

Voorbereiding

Snij de kleine ui en knoflook teen fijn en doe deze in een grote kom of bak samen met het gehakt. Snij of trek de mozzarella in kleine stukken en voeg deze samen met de dry rub aan het gehakt toe. Meng het gehakt goed door elkaar zodat alles goed verdeeld is en laat deze voor een half uur staan in de ijskast.

Pak de schelpen en en de spek en leg deze alvast klaar en ga je zelf een barbecue saus maken dan kan dit nu. Na een half uur kan het gehakt weer uit de ijskast en pak een klein stukje gehakt en een schelp. Vul nu de schelp met het gehakt zodat deze helemaal vol zit met het gehakt. Wikkel vervolgens het spek erom heen en leg deze in een schaal en herhaal dit tot je alle schelpen gevuld hebt.

Wanneer alle schelpen klaar zijn en in de schaal liggen, dek deze dan af met alu folie.

 

Bereiding op de barbecue

Bereid de barbecue voor en wanneer de keteltemperatuur van 150 graden is bereikt mag de schaal (inclusief alu folie eromheen) op de barbecue op de indirecte zone.

Na 45 minuten mag de alu folie eraf en de barbecuesaus in de schaal gegoten worden, roer de saus met een lepel of kwast overal zodat alle schelpen bedekt zijn met een laagje saus.

De laatste 2 minuten mogen ze uit de schaal en direct boven de kolen gegrild worden om een krokant spek jasje te krijgen.

Naast Gevulde conchiglioni een andere snacks bekijken? Bekijk hier ons overzicht.

0/5 (0 Reviews)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *