24 oktober, 2019
Banner Top

Ondanks dat het een bier voor in de herfst is wouden wij het toch proberen om het te verwerken in een zelfgemaakte zomerse bbq saus. Deze zoete saus is heerlijk over kippenvleugels of drumsticks maar kan ook prima bij ribben.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten.
Kooktijd: 30 – 45 mintuen.

  • 30 gram kandijsuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml ketchup
  • 1 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 250 ml Grolsch – Herfstbok bier

Snipper het uitje en de knoflook fijn en fruit de uit aan met een beetje olie in een pan. Wanneer deze een beetje glazig zijn dan mag de knoflook erin en fruit het geheel weer heel even aan. Giet dan de herfstbok in de pan en laat een aan de kook komen.

Voeg nu de kandijsuiker, honing en bruine suiker toe en roer tot alles is opgelost. Voeg dan de ketchup, mosterd en appelazijn toe en roer tot het glad is.

Laat het geheel nu doorkoken tot het wat stroperig is en aan de lepel blijft hangen. Later als het afkoelt word de bbq saus weer wat dikker.

Tags: , , , , , ,

Related Article