Hotwings

 • By Peter
 • 23 juni 2018
 • 0
 • 1001 Views
Hotwings

Zoete en pittige hotwings van de barbecue welke je zelf kan doseren met sambal. Met onze rub en aflak barbecue saus krijg je de perfecte hotwings van de barbecue. Leuk voor feestjes of tijdens een dood normale barbecue met je schoonouders.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 10 minuten
Marineren: Niet van toepassing (gebruik de tijd terwijl je de barbecue voorbereid)
Bereiding op de bbq: 60 minuten.
Keteltemperatuur: 120 – 150 graden celcius

 • 1 kilo kippenvleugels
 • BBQ Nerds Pork (All purpose) of gebruik ons recept Kip dry rub (voeg dan extra theelepel chilli poeder toe)
 • 5 eetlepels BBQ saus
 • 4 eetlepels appelsap
 • 2 eetlepels Maple syrup
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 2 eetlepel Surinaamse sambal (is dit te scherp dan kan je ook een andere sambal of scherpe saus gebruiken)

[gdlr_quote align=”center” ]Voeg meer sambal toe om het pittiger te krijgen of een andere scherpe saus[/gdlr_quote]

Kippenvleugels    Hotwings dry rub

Voorbereiding

Maak de kip even schoon en droog deze met een doek of keukenpapier. Rub de kip in met de door jou gekozen rub en laat ze even liggen om in de tussentijd de barbecue klaar te maken.

Barbecue voorbereiden

Maak gebruik van twee zones, zodat we indirect kunnen barbecuen. Bereid de barbecue voor op minaal 120 graden tot maximaal 150 graden. Leg in de zone waar geen kolen liggen een bak met water of bier.

 

Tijd om te barbeuen

Wanneer de barbecue de juiste temperatuur heeft bereikt kan de kip op de indirecte zone gelegd worden. Wil je rookhout toevoegen dan kan dit ook op dit moment en sluit de deksel voor minimaal 30 minuten. Keer na 30 minuten de kip om en kijk of er nog genoeg water in het bakje zit. In de tussentijd kan de glace klaargemaakt worden.

 

Glace(aflakken) klaarmaken en gebruiken

Voeg de bbq saus met de appelsap, maple syrup, bruine suikeren en Surinaamse sambal. Roer dit goed door elkaar en proef of het pittig genoeg is. Is dit niet het geval voeg dan nog een beetje Surinaamse sambal en proef opnieuw.

Na 50 mintuen kunnen de hotwings van de barbecue en in een schaal gedaan worden. Voeg hier 2/3  van de glace saus aan toe en en hutsel het door elkaar zodat alles bedekt is met de glace. Je kan dit ook op de barbecue zelf doen en met een kwast de glace op de kip lakken.

 

 

Grillen

Nu de glace aan de kip kleeft kunnen deze terug op de barbecue maar nu op de zone waar de kolen liggen. De hotwings mogen nu nog 10 minuten boven de kolen grillen totdat de glace een mooie kleur en kleverig genoeg is. Keer om de 5 minuten de hotwings om ook deze kant te grillen.

 

Heerlijke zoete maar ook pittige hotwings van de barbecue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *