24 oktober, 2019
Banner Top

Maak eens onze heerlijke kip dry rub, die te gebruiken is op bijvoorbeeld kippenfilet, vleugels, poten of zelfs een hele kip. Ook is deze dry rub te gebruiken bij andere gevogelte. Wij gebruiken deze rub ook vaak als wij groenten gaan grillen en strooien dan een klein beetje van deze rub over de groentes.

Naast kant en klare dry rubs is het juist leuk om dit zelf te maken en het is ook best eenvoudig, bekijk hier onze kip dry rub.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding op de bbq: 10 – 60 minuten.

  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels chillipoeder
  • 1 eetlepel paprika (pittig) poeder
  • 1 eetlepel uien poeder
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • 2 theelepel gedroogde koriander (heb je vers dan mag je 1 eetlepel vol gesnipperde koriander gebruiken)
  • OPTIE Voor wat pittiger rub voeg dan een 2 theelepels cayenne poeder erbij

Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar en het is klaar voor gebruik.

wrijf het vlees nu in met de rub (alleen de rub) en laat het minimaal 1 uur intrekken. Bij grote stukken zoals een hele kip is het aan te raden om het een nacht in te laten trekken.

Geen zin om een eigen dry rub klaar te maken? Wij verkopen ook onze BBQ Nerds kip dry rub die anders is dan deze rub. Zie onze webshop voor meer informatie.

Gebruik deze kip dry rub op bijvoorbeeld een beer can chicken

Tags: , , , , , ,

Related Article