BBQ Nerds

Longhaas van de bbq

  • By Peter
  • 12 december 2019
  • 0
  • 1299 Views
Longhaas

Longhaas van de bbq is geen bekend stuk vlees, daarom valt het ook onder de vergeten vleessoorten. Dit stuk vlees is een werkvlees en zorgt voor de juiste beweging van de longen. Het heeft daarom een grove draad maar is absoluut een aanrader om eens op de barbecue te gooien. Hier laten wij onze longhaas variant van de barbecue zien.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 10 minuten
Kerntemperatuur: 48 graden (rood) of 53 graden (rose)
Bereiding op de bbq: Direct en indirect met kernmeter
Barbecue temperatuur: 200 – 250 graden

Ketjap saus

  • 4 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel suiker (rietsuiter)
  • 1/2 gesnipperde gele uit
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Chimichurri saus

In plaats van ketjap saus kan je ook voor chimichurri gaan.
Bekijk hier ons recept.

 

Voorbereiding

Voeg wat olie in de pan en fruit de gele ui aan. Voeg hier daarna de ketjap suiker en knoflookpoeder en laat het even doorkoken. Haal het na 1 minuut van het vuur en laat de saus even apart staan.

Haal de longhaas 1 uur van te voren uit de koeling en verwijder de harde witte zeen die dwars door de longhaas loop weg. Snij de vliesjes en overtollig weg en strooi er wat peper en zout op aan beide zijdes.

Bereiding

Wanneer de temperatuur van de barbecue is bereikt smeer je de longhaas in met wat olie en leg op direct boven de kolen. Gril de longhaas 1 minuut per zijde aan en leg deze daarna op de indirecte zone. Voeg wat rookhout toe indien gewenst en sluit een kerntemperatuurmeter aan in het midden van het vlees. Wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt mag de longhaas van de bbq en laat het rusten voor 5 – 10 minuten.

Smeer de longhaas nu in met de ketjapsaus en snij de longhaas haaks op het draad in stukken. Smeer nog een keer de ketjapsaus over de longhaas en het is klaar om te serveren.

 

[recipe type=”prepTime” display=”none”]10 minuten[/recipe]
[recipe type=”cookTime” display=”none”]8 – 15 minuten[/recipe]
[recipe type=”image” display=”none”]http://www.bbqnerds.nl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_20191201_093318_311-300×300.jpg[/recipe]
[recipe type=”name” display=”none”]Longhaas van de BBQ[/recipe]
[recipe type=”description” display=”none”]Longhaas van de bbq is geen bekend stuk vlees, daarom valt het ook onder de vergeten vleessoorten. Laat je inspireren door onze variant van een longhaas[/recipe]
0/5 (0 Reviews)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *