Rundvlees
Brisket (whole packer)
Als je op zoek bent naar een échte uitdaging, dan kom je al snel uit bij brisket. Een flink stuk vlees van al snel zo'n 6 kilo, met een bereidingstijd van 8 tot wel 12 uur. Nu hoor ik je denken: dat is wel een heel groot verschil. Dat klopt, en dat maakt het ook…
Sappig, mals én smaakvol: Bavette van de BBQ
Bavette wordt gesneden uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Het heeft een grove, lange draad en daardoor een echte ‘bite’ en een uitgesproken volle smaak. Bavette kan daarom ook goed worden gecombineerd met gerechten zonder vlees, zoals stokbrood en een frisse zomersalade. Bavette op de BBQ, hoe pak je het aan?…
Gerookte gehaktbal van de bbq
Het is niet weg te slaan uit onze Nederlandse keuken; de gehaktbal. Om een juiste gehaktbal te krijgen heb je een goede verhouding nodig van vlees en vet, daarom maken wij gebruik van half om half gehakt. Hier zit net dat beetje extra vet in wat je met alleen rundvlees vaak niet hebt.
Low and slow Pulled beef
Pulled beef, weer een fancy naam uit de bbq wereld wat wij eigenlijk allang kennen en vroeger bij oma aten. Juist oma's draadjes vlees met aardappelen en wat groenten. Eigenlijk helemaal niet zo onbekend dus maar smaakt toch wel net even anders dan bij oma.
Taco met kalfsvlees
Mexicaanse taco's we kennen het waarschijnlijk allemaal wel, van die harde schelpen welke je in de supermarkt koopt. Helaas is dit ver weg van Mexicaans maar zijn dit de Amerikaanse taco schelpen/chips. De taco is namelijk een klein gevouwen tortilla welke gebakken word op een grillplaat. Omdat het allemaal veel werk is om deze zelf…
Picanha (staartstuk) met de reverse sear methode
Staartstuk op de barbecue is een gewild stuk vlees en wordt meestal verkocht als Picanha. Het is een stuk vlees dat makkelijk voor te bereiden is en wat eigenlijk niet mis kan gaan zo lang je de temperatuur van je barbecue stabiel kunt houden en hem op tijd van de barbecue haalt. Het is een…
Pasta stroganoff van de bbq
Stoganoff, ook wel beter bekend als Bœuf Stroganoff, is een Russisch rood vleesgerecht wat perfect past bij een pasta. In de saus wordt vaak ook wodka verwerkt wat wij zelf er alleen uitlaten en in plaats daarvan port of rode wijn gebruiken. Het is dus een Russisch recept met een BBQ Nerds tintje. Bekijk hier ons…
Cajun biefstuk van de bbq
Wij van BBQ Nerds besloten recent om weer eens bij elkaar te komen om zodoende nieuwe recepten uit te proberen. Voor mijn nieuwe receptuur heb ik een cajun achtige biefstuk van de bbq proberen te maken met een zelfverzonnen marinade. De marinade die ik hierbij gemaakt heb is naar onze mening niet alleen goed voor…