Sappig, mals én smaakvol: Bavette van de BBQ

  • By Peter
  • 9 augustus 2022
  • 0
  • 178 Views
Bavette van de BBQ

Het mooie weer komt eraan en de avonden worden langer. De BBQ specialisten onder ons kunnen dus weer aan de slag!. Als je dit keer écht iets speciaals wilt voor de BBQ, is dit recept voor bavette echt wat voor jou!

Bavette wordt gesneden uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Het heeft een grove, lange draad en daardoor een echte ‘bite’ en een uitgesproken volle smaak. Bavette kan daarom ook goed worden gecombineerd met gerechten zonder vlees, zoals stokbrood en een frisse zomersalade.

Bavette op de BBQ, hoe pak je het aan? Door het  kort en krachtig op de barbecue te grillen krijg je een heerlijke karakteristieke vleessmaak die je zal doen watertanden. Lees snel verder hoe je dit heerlijke recept maakt.

Voorbereiding: 48  minuten
Benodigdheden: Gietijzeren rooster of plate & oven voor stokbrood
Bereiding op de bbq: Direct grillen
Barbecue temperatuur: 250 graden
Aantal personen: 4 persoon
Aantal kcal per persoon: 453 kcal

Wat heb je nodig? 

  • 896 g bavette
  • 1 desem baguette wit
  • 4 el tuinkruidendressing
  • 5 el olijfolie
  • 125 g slamix
  • 5 bosje radijs
  • 1 snufje peper
  • Eventueel een gietijzeren barbecuerooster (gietijzer geeft extra smaak aan je vlees)

 

Aan de slag! Bavette met stokbrood en een zomerse salade

Zet in 5 stappen deze heerlijke bavette van de barbecue op tafel.

Stap 1. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je een gasbarbecue, verwarm deze dan voor tot 250 °C.

Stap 2. Smeer de bavette in met een dun laagje olie. Bestrooi het naar smaak met peper. Laat 15 min. rusten.

Stap 3. Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C. Bak het stokbrood 10-12 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4. Leg de bavette op het rooster (gebruik een gietijzeren rooster als je dat hebt) en gril het 3 min. aan iedere kant. Haal het van de barbecue en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Maak intussen in een kom de slamix aan met de dressing. Schep er de radijs door.

Stap 5. Snijd de bavette tegen de draad in in plakjes en serveer direct. Geef er de salade en het stokbrood bij.

Extra lekkere tip! Je kunt de bavette vervangen door een andere soort steak, bijvoorbeeld rib-eye, tournedos of ossenhaas. Ook heel smaakvol!  Elke soort steak heeft een unieke smaak en malsheid. Wat is jouw favoriet?Kijk hier eens voor andere bbq recepten met verschillende soorten steak. Heb jij al zin in de barbecue? Hier kun je bavette en ander bbq vlees bestellen en bezorgen. Handig wanneer je geen zin hebt om in de hitte naar de winkel te rijden. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *