24 oktober, 2019
Banner Top

Het bereiden van een sparerib kan op veel manieren maar wij zijn gewend de 3-2-1 methode en om jullie het makkelijker te maken hebben wij hier alvast een basis rub om te gebruiken.

3-2-1 methode snelle uitleg:

3 staat voor 3 uur roken, door de rook krijgt de spareribs een heerlijke rooksmaak.

2 staat voor 2 uur in folie gewikkeld en hier voeg je het mengsel aan toe voor de malse smaak.

1 staat voor 1 uur aflakken en grillen.

Ingrediënten & bereiding

Marineren: 5 minuten.
Bereiding op de bbq: Indirect
Bereidingswijze: Low and slow

  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

3 uur roken

Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar. Strooi nu gelijkmatig de rub over de sparerib (baby backribs) en wrijf het goed in. Leg de sparerib nu op de barbecue voor 3 uur.

Gebruik voor het binden een klein beetje mosterd of ketchup, dit proef je later niet meer terug.

 

2 uur garen

  • 1 kop appelsap
  • 1/2 kop honing

Leg de sparerib op de folie en vouw deze bijna dicht. Giet het mengsel bij de sparerib en vouw dan de folie compleet dicht. Leg de sparerib nu indirect op barbecue en wacht twee uur.

 

1 uur aflakken op de grill

Maak een BBQ saus of gebruik er 1 uit een fles en lak de spareribs om het kwartier boven de grill (direct). Leg na een uur de spareribs voor een 10 minuten in de folie en dan is het klaar om van te eten.

Tags: , , , , ,

Related Article