Tijgergarnalen van de bbq

  • Avatar By Erik Jan
  • 19 augustus 2020
  • 0
  • 155 Views

Tijgergarnalen van de bbq maar wat zijn tijgergarnalen eigenlijk? Gewoon garnalen, scampi’s, gamba’s of echt tijgergarnalen. Voor velen lijkt het allemaal op elkaar maar toch zit er verschil in deze schaaldieren, ja het zijn schaaldieren. Wij zelf hebben hier ook niet zoveel verstand van de verscillen maar in dit artikel word er haar fijn uitgelegd wat het verschil tussen en garnaal en een gamba is.

Voor nu gaan wij door met de tijgergarnaal van de bbq wat voor ons de welkbekende gamba is in Nederland.

 

Ingrediƫnten & bereiding voor de tijgergarnalen van de bbq

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 20 – 30 minuten
Barbecue temperatuur: 135 keteltemperatuur met twee zones
Benodigdheden: vuurvaste handschoenen, skillet (gietijzeren pan)

  • Zak Gepelde tijger garnalen
  • Sap van een hele limoen
  • Zest van een hele limoen
  • 2 fijn gesneden knoflook tenen
  • 1 peper (naar eigen keuze)
  • zout en peper naar smaak toevoegen
  • halve theelepel chilli vlokken (OPTIE)

Klaarzetten om toe te voegen tijdens de bereiding

  • 150 gram boter
  • Citroensap

 

Voorbereiding

Wanneer je ingevroren tijgergarnalen gebruikt leg deze dan een dag van te voren in de koelkast(ijskast) om deze te laten ontdooien. Ben je daar te laat mee of zijn de tijgergarnalen nog niet ontdooit dan kan je deze altijd in koud water leggen om het proces te versnellen. Wanneer deze ontdooid zijn maak je de tijgergarnalen droog en voe deze in een grote bak of kom.

Pers de sap uit de limoen en van deze op in de bak waar de tijgergarnalen ook in zitten. Snij de knoflook en peper zeer fijn en voeg deze toe in de kom. Rasp vervolgens de limoen schil en geruik alleen het kleur, heb je geen rasp dan kan je de kleur van de schil eraf schillen met een mes en dit dan zeer fijn snijden. Voeg de schil toe aan de kom en voeg vervolgens de zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en dek de bak af en laat deze voor en half uur staan.

In de tussentijd kan je de barbecue voorbereiden met twee zones en zorg voor een keteltemperatuur van 135 graden.

Na het marineren kan de skillet gevult worden met de tijgergarnalen. Leg de tijgergarnalen over elkaar in een rondje met de skillet mee.

Bereiding op de barbecue

Wanneer de keteltemperatuur van 110 graden is bereikt kan de skillet indirect op de barbecue en sluit de deksel. Voor nu is het wachten tot er 10 minuten verstreken zijn, wanneer dit zo is kan er gekeken worden of de tijgergarnalen al verkleuren. Zijn alle tijgergarnalen verkleurd dan mag de boter en citroensap toegevoegd worden, verdeel dit allemaal over de gietijzerenpan en doe de deksel weer dicht. Zijn deze nog niet verkleur wacht dan nog even en kijk 5 minuten later weer.

10 Minuten nadat de boter is toegevoegd kan de skillet van de barbecue en en kan het direct geserveerd worden.

TIP: Doe er een stokbroodje bij om in de saus te dippen, zo maak je het voorgerecht helemaal af en zal genoeg zijn voor 5 tot 8 personen.

 

Tijgergarnalen van de bbq

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *