Het BBQ seizoen kan beginnen

De lente komt er weer aan en de eerste mooie dagen zullen ook niet lang op zich wachten en het “BBQ...
BBQ gerookte buikspek

BBQ gerookte buikspek

BBQ gerookte buikspek is het volgende groot stuk vlees in de low and slow barbecue categorie. Varkensbuik was vroeger alleen verkrijgbaar...
Longhaas

Longhaas van de bbq

Longhaas van de bbq is geen bekend stuk vlees, daarom valt het ook onder de vergeten vleessoorten. Dit stuk vlees is...
Winter bbq

Winter BBQ? hier enkele tips!

Winter BBQ? Ondanks dat het nog even duurt, hier geven wij enkele tips voor jouw winter barbecue. Een winter BBQ is...
Spareribs 3 2 1

Spareribs: 3-2-1 methode

Het bereiden van een sparerib kan op veel manieren maar wij zijn gewend de 3-2-1 methode en om jullie het makkelijker...
Braadstuk low and slow

Braadstuk van de barbecue

Wij hadden de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue met een braadstuk...
Hoe barbecue je een T-bone steak

Hoe barbecue je een T-bone steak

T-Bone van de grill Iedereen kent deze wel een T-Bone steak, een vlees met een t-vormig bot en aan beide kanten...
Sparerib rack

Goedkoper alternatief voor Rib Rack

Via BBQ Food kregen wij een leuke tip, namelijk een goedkoper alternatief voor een Rib Rack. Een rib Rack zijn er...
Welke BBQ kan ik het beste aanschaffen?

Welke BBQ kan ik het beste aanschaffen?

Welke BBQ kan ik het beste aanschaffen? Heel moeilijk is deze vraag niet want er zijn een paar eisen waar je...

Injectienaald

Bij low and slow zoals een beer can chicken of een pulled pork wat dus langzaam gegaard word is het verstandig...

Direct / indirect

Het verschil tussen “direct” of “indirect” heeft te maken met het plaatsen van de kolen. Direct Bij direct leg je het...

Minion methode

Dit is een methode waarbij je voor een langere tijd een lage temperatuur wil behouden. De werkwijze is bijna hetzelfde als...