24 oktober, 2019
Banner Top

Pork roast taco’s

Roasted pork op een taco met een mexicaans tintje is een heerlijk recept om met een grote groep te eten. Als familie gerecht of met je vriendengroep is dit een heerlijk hoofdgerecht. Wij hebben dit recept bedacht met wat inspiratie uit de Mexicaanse street food wereld, alleen is onze Pork roast taco’s dan wel met

Beenham Dijon en rabarber

beenham dijon en rabarber, vast en zeker nog nooit van gehoord. Wij ook niet maar wij waren verrast hoe het smakte. Eens een keer wat anders dan ze standaard beenham dry rub, hier laten wij onze beenham dijon en rabarber zien. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15 minuten Marineren: We gebruiken een mengsel wat niet hoeft in

Automatic Buffalo Turds (Jalapeno poppers)

Velen kennen deze heerlijke snack al, wel uit de frituur in plaats van de barbecue. De jalapeno poppers! Ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds in Amerika maar dan van de barbecue. Waar de ABT vandaan komt is ons niet bekend, wel is het een klassieke snack onder barbecue fanaten. Deze heerlijke snacks zijn er

Texas Twinkies

Bij ons in Nederland nog niet echt bekend maar het lijkt wel een beetje op Jalapeno popers en MOINK balls “Texas Twinkies” it is. Natuurlijk wel net even anders en absoluut een aanrader om deze Texas Twinkies uit te testen op de barbecue. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 25 minuten. BBQ bereiding: 30 minuten Keteltemperatuur: 150 graden

Ananas met spek

Heerlijk verfrissend en vooral makkelijk als tussendoortje, voor- of nagerecht. Ananas met spek is een heerlijke zoete combinatie van fruit en vlees samen. Naast een klein hapje is deze licht en verfrissend voor tijdens een feestje thuis maar ook heerlijk met de familie barbecue als nagerecht.   Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 20 minuten. Marineren: Bamboe prikkers

MOINK Balls

Wij vonden het weer tijd voor een klassieker van de barbecue. Met wat rundvlees gehakt van  Vlees van ons.nl. kwamen wij op het idee om MOINK Balls te maken. Wij hebben ons eigen recept maar voor deze balletjes bestaan er wel meer dan 100 dus hier is geen vast recept voor. Ingrediënten & bereiding voor +/-

Kapsalon pulled pork

Iedereen heeft het wel eens gehad of kent het wel, namelijk de “Kapsalon”. Wij hadden een tijd terug, redelijk wat pulled pork over van een feestje en bedachten ons dat we in plaats van shoarma ook pulled pork hiervoor konden gebruiken. Na enkele manieren het geprobeerd te hebben kwamen wij op deze samenstelling van onze

Ketjap stokjes van de barbecue

Zelf ben ik het nog nooit tegen gekomen totdat ik een keer bij Michel een keer ging barbecueën. Speklappen van een varken, in stukjes gesneden en gemarineerd met ketjap. Het lijkt heel eenvoudig en dat is het ook, maar het is wel een grote meerwaarde voor een barbecue sessie. Wij maken deze ketjap stokjes wel

Zelf pulled pork bitterballen maken?

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Maak hier een gehaktmengsel van en je kan een broodje hamburger creëren wat even heel anders is dan een standaard  broodje hamburger. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 30 minuten Bereiding op de bbq: 10-15 minuten. Barbecue temperatuur: 200 graden 500 g pulled pork

Beenham honing mosterd

Heerlijke op een broodje maar ook los in stukken op het bord. Een beenham honing mosterd, iedereen kent het wel. Zelf makkelijk te maken want het is simpel en in een korte tijd te bereiden. Op de barbecue ook nog een heerlijke rooksmaak aan je beenham toevoegen en iedereen wilt een stuk. Ingrediënten & bereiding

Surf en turf van de barbecue

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Zo zijn er vele soorten recepten te vinden maar wij hebben weer onze eigen variatie van “surf en turf van de barbecue”. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 30 minuten Bereiding op de bbq: 10 minuten. Barbecue temperatuur: 250 – 300 graden 100

Spareribs: 3-2-1 methode

Het bereiden van een sparerib kan op veel manieren maar wij zijn gewend de 3-2-1 methode en om jullie het makkelijker te maken hebben wij hier alvast een basis rub om te gebruiken. 3-2-1 methode snelle uitleg: 3 staat voor 3 uur roken, door de rook krijgt de spareribs een heerlijke rooksmaak. 2 staat voor

Pulled Pork (incl. dry rub mix)

Pulled pork is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de barbecue wereld. Hier laten wij onze dry rub versie gebaseerd op de U.S.A. pulled pork zien. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 25 minuten. Marineren: minimaal 1 uur in de koelkast. Bereiding op de bbq: Onbekend, we werken in dit proces met kerntemperatuur en geen tijden.