Deze jachtschotel laat zien wat er gebeurt als je klassiek comfort food combineert met low & slow barbecue. Geen laffe ovenschaal uit een pakje, maar zelfgegaarde runderschenkel, gepofte aardappelpuree en een saus met karakter. Alles komt van de BBQ, van begin tot eind.
Je bouwt dit gerecht laag voor laag op: eerst het vlees aanbraden en garen tot het uit elkaar valt, dan een romige puree maken van gepofte aardappels, en uiteindelijk alles samenvoegen onder een krokante korst van paneermeel en roomboter. Het kost wat tijd, maar het resultaat is precies wat je wil op een gure dag of als stevige weekendmaaltijd.
Deze versie is stevig gekruid, licht pittig en heeft die typische zurige kick van piccalilly. Geen brave AVG, maar een schaal vol smaak en textuur. Serveer ‘m met rode kool, augurken of een flinke lepel appelmoes. Of niet. Want je gaat sowieso terug voor een tweede portie.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT
Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.