Recepten
BBQ Plank: Tomahawk met gepofte knoflook, tomaten, asperges en aardappelen
De tomahawk steak, met zijn indrukwekkende bot en sappige vlees, is een ware blikvanger. Rijkelijk ingesmeerd met gepofte knoflook is het het middelpunt van dit gerecht. Omringd door gepofte cherry trostomaatjes, groene asperges en aardappelen met knoflook, tijm en rozemarijn, vormt dit een complete en indrukwekkende maaltijd van de BBQ. Met de reverse sear methode…
Geroosterde kip van het spit
Je moet er wel een spit voor hebben, maar als je er een hebt dan is dit dé manier om een hele kip te bereiden. Boven de directe hitte kan het velletje lekker krokant worden, doordat het spit ronddraait verbrandt hij niet en druipt het vet over de hele kip. Een ware smaaksensatie. Tegenwoordig kan…
Brisket (whole packer)
Als je op zoek bent naar een échte uitdaging, dan kom je al snel uit bij brisket. Een flink stuk vlees van al snel zo'n 6 kilo, met een bereidingstijd van 8 tot wel 12 uur. Nu hoor ik je denken: dat is wel een heel groot verschil. Dat klopt, en dat maakt het ook…
Pulled Chicken
In tegenstelling tot pulled pork, is pulled chicken zo gemaakt. En het vormt voor ons de basis van een hele hoop bbq gerechten. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Daarom zorgen wij ervoor dat wij eigenlijk altijd wel een voorraadje pulled chicken hebben, al is en blijf het vers natuurlijk het…
Coleslaw (koolsalade)
Coleslaw, of in het Nederlands gewoon Koolsalade is het ideale bijgerecht voor een hoop barbecuegerechten. Dit frisse en knapperige recept combineert verse groenten met een zachte, romige dressing voor een perfecte balans naast bijvoorbeeld je spareribs. Dit bijgerecht is nog eens gemakkelijk te maken en altijd een succes. In plaats van als losstaand bijgerecht, kan…
Chimichurri saus: authentieke en onze eigen variant
Als je wel eens een steak in een Argentijns restaurant hebt gegeten is de kant groot dat je er een bakje groene saus bij kreeg. Een ware smaakexplosie die geweldig goed bij elk stuk vlees past. En al helemaal bij gegrild vlees. Wist je dat deze kruidige saus ook nog eens gemakkelijk zelf te maken…
Springrolls, BBQ Nerds style
Schrik niet van de lange voorbereidingstijd van dit recept. Hoewel je uiteraard speciaal hiervoor met een (pork belly) brisket aan de slag kunt gaan, is dit recept vooral bedoeld om iets leuks te maken van je voorraad. Als je het vlees nog op voorraad hebt, ben je met een kwartiertje klaar.
Zelfgemaakte mayonaise
Koop jij nog steeds kant-en-klare mayonaise in de supermarkt? Om heel eerlijk te zijn deed ik dat ook altijd. Ik wilde het al lange tijd eens een keer zelf maken, maar ging toch altijd voor het gemak. Totdat het er eens een keer van kwam en ik ervan versteld stond hoe makkelijk en snel ik…
MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?
![Bavette Jpg 92](https://www.bbqnerds.nl/wp-content/uploads/2023/06/bavette_jpg_92.jpg)