BBQ gerookte buikspek is het volgende groot stuk vlees in de low and slow barbecue categorie. Varkensbuik was vroeger alleen verkrijgbaar als gezouten spek en je kwam het tegen als je bijvoorbeeld een heel varken kocht maar bij ons in Nederland en Belgie is het ook bekend als de “speklap” alleen is het dan in plakken gesneden. Tegenwoordig is het bij de meeste slagers gemakkelijk om een goed stuk buikspek te bemachtigen zonder dat het in speklappen gesneden is.
Voor dit recept hebben wij de rub BBQ Nerds Pork gebruikt maar een eigen gemaakte rub is ook prima en simpel te maken.
Recept ziet er erg lekker uit, ga ermee aan de slag. Wat ik mijzelf wel afvraag, waarom wordt er zo’n hoge kerntemperatuur aangehouden? Een temperatuur van rond de 70 graden is toch gebruikelijker?
Klopt, 70 a 73 is het al gaar maar wij gaan hier voor een andere garing waardoor het nog malser word. Wel is het inpakken heel belangrijk om het proces te versnellen en het uitdrogen wat te voorkomen.
Succes met barbecueën!