Namen lijst van rund en varken (Engels naar Nederlands)

  • Avatar By Peter
  • 4 september 2020
  • 0
  • 99 Views

Namenlijsten vlees

Hier hebben wij een lijst gemaakt met namen van vlees soorten in Engels naar Nederlands.

 

Rund:

  • Baby Top- Kogelbiefstuk
  • Blade Steak(Pot Roast)- Sukadelap
  • Brisket- Borst(spier)
  • Chuck- Schouder/Onderrib
  • Chuck Roast- Stoofvlees (runderlappen, hacheevlees)
  • Chuck tender (petit tender)- Diamanthaas, jodenhaas
  • Club Steak (Ook wel NY Steak of Strip Steak)- Entrecote
  • Delmonico Steak- Ribeye
  • Eye of Round- Achtermuis (Rosbief)
  • Flank Steak/meat- Bavette, Vinkenlap, (gehakt, tartaar)
  • Flat Iron Steak – Sukade
  • Filet Mignon- Ossenhaas (punt van de ossenhaas)
  • Fillet- Ossenhaas, haasbiefstuk
  • Hanger Steak (of Butcher’s Tenderloin)- longhaas
  • Mock Tender- Schoudermuis
  • Prime Rib- Côte de Boeuf
  • Round- Bovenbil
  • Rump Cap- Staartstuk, Picanha
  • Rump Steak- Biefstuk
  • Short Loin- Dunne lende
  • Shoulder Clod- Bloemstuk (Carpaccio)
  • Sirloin- Dikke lende
  • Skirt Steak- Middenrif, Omloop
  • Tenderloin- Ossenhaas
  • Top Round Steak- Kogelbiefstuk

Varken:

  • Arm Roast/Picnic Ham- Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
  • Baby Back Ribs- Spare Ribs
  • Bacon- spek
  • Belly- Buikspek
  • Blade/Shoulder Steak – Schouderkarbonade
  • Boston Butt/Butt – Bovenste deel van de schouder (met het schouderblad)
  • Canadian Bacon- Gekookte en gerookte ham
  • Cheek/ Jowl- Wang
  • Cutlet- Karbonade
  • Cubes- Hamblokjes
  • Fat Back- Rugspek
  • Foot/trotter- Onderpoot
  • Ear- Oor
  • Lardo- Lardo (Italiaans Rugspek)
  • Leg- Ham
  • Pancetta- Pancetta (=Italiaans spek)
  • Picnic Ham/ Arm Roast– Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
  • Pork Chops, center cut – Ribkarbonade
  • Pork Loin – Lende, Filet
  • Pork Tenderloin – Varkenshaas
  • Shank/Hock- Hiel (voor maaltijdsoepen)
  • Side Pork- Speklap
  • Snout- Snuit, neus
  • Spare Ribs- Spare Ribs
  • Strips- Spek
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *