Recepten
Buikspek gegaard als brisket
Brisket is één van de ultieme barbecue gerechten, maar ook een van de lastigste om te maken. Het is een groot stuk vlees, daardoor ook vrij prijzig, de bereiding neemt zomaar een halve dag in beslag en als je niet oppast wordt hij te droog. Heel begrijpelijk als je er daarom een beetje tegen opziet…
Oerhammetjes (pig wings)
In Amerika zijn oerhammetjes vrij populair. Pig wings worden ze daar genoemd. In Nederland zijn ze nog wat minder bekend en daarom zijn ze nog relatief goedkoop. Daar doen wij uiteraard ons voordeel mee. Op de barbecue zijn oerhammetjes een heerlijk gerecht waarbij de bereiding veel weg heeft van het bereiden van spareribs. Neem hier…
De lekkerste malse spareribs die je ooit hebt gegeten
Ooit was het een restproduct, maar inmiddels een van de populairste stukken van het varken. We hebben het natuurlijk over spareribs, inmiddels een van de populairste barbecue gerechten. Waarschijnlijk heb je ze al vaak gegeten en waren ze elke keer totaal anders. Dit komt door de grote verschillen in hoe ze gesneden zijn én in…
Beef Wellington met ossenhaas
Bij ons thuis is het een kersttraditie om een Beef Wellington op het menu te hebben. Het is wat ons betreft dé ultieme kerstklassieker. Alles komt hierbij namelijk samen. Supermals vlees (ossenhaas), rosé gebakken of zoals wij het graag zien: medium-rare. De diepe smaak van gedroogde parmaham, de gekruide duxelles en het krokante bladerdeeg. Dat…
Sappig, mals én smaakvol: Bavette van de BBQ
Bavette wordt gesneden uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Het heeft een grove, lange draad en daardoor een echte ‘bite’ en een uitgesproken volle smaak. Bavette kan daarom ook goed worden gecombineerd met gerechten zonder vlees, zoals stokbrood en een frisse zomersalade. Bavette op de BBQ, hoe pak je het aan?…
Tequila BBQ saus
Sommigen vinden het zonde, anderen vinden het een meerwaarde en er zijn ook mensen die er niet zonder kunnen. We hebben het over een BBQ saus tijdens een barbecue. Zo zijn er vele soorten smaken bij mensen en ook dus vele soorten BBQ sauzen te maken. Hier laten wij zien hoe wij onze tequila BBQ…
Gevulde witlof van de BBQ
Gekookte witlof met ham en soms een sausje. Welke oma of moeder maakte dat niet vroeger? Bij ons in ieder geval wel en het was niet altijd een pretje om te eten. Bekijk hier hoe wij onze eigen variant hebben gemaakt: gevulde witlof van de BBQ.
Shandy for adults
Niet alleen kinderen hoeven plezier te hebben met Shandy, nu ook eindelijk volwassenen met deze heerlijke Shandy for adults! Heerlijk om mee te starten tijdens een barbecue sessie of te chillen in de tuin. Bekijk hier hoe wij onze Shandy for adults variant maken.
MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?
![Bavette Jpg 92](https://www.bbqnerds.nl/wp-content/uploads/2023/06/bavette_jpg_92.jpg)