Bij onze laatste barbecuesessie dachten wij: “laten we eens wat anders verzinnen om klaar te maken op onze barbecue”. Onze keuze viel op een stuk diamanthaas van de bbq, dit stukje rundvlees word in de volksmond ook wel Jodenhaas genoemd. Diamanthaas bevind zich tussen de schouders van het rund. Het is naar onze mening een lekker mals stukje vlees.
Ingrediënten
1
personen
1
diamanthaas
Voor de marinade
80
ml
olijfolie
60
ml
ahornsiroop (maple syrup)
80
ml
sojasaus
2
el
rijstazijn
1
sap van een citroen
2
teentjes
knoflook (fijn gehakt)
1
rode ui (gesnipperd)
0,5
rode peper (fijn gesneden)
0,5
tl
chilivlokken
0,5
tl
zwarte peper (liefst vers gemalen)
BENODIGDHEDEN
Kernthermometer
Optioneel:
Gietijzeren rooster
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT