Recepten
Brisket (whole packer)
Als je op zoek bent naar een échte uitdaging, dan kom je al snel uit bij brisket. Een flink stuk vlees van al snel zo'n 6 kilo, met een bereidingstijd van 8 tot wel 12 uur. Nu hoor ik je denken: dat is wel een heel groot verschil. Dat klopt, en dat maakt het ook…
Pulled Chicken
In tegenstelling tot pulled pork, is pulled chicken zo gemaakt. En het vormt voor ons de basis van een hele hoop bbq gerechten. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Daarom zorgen wij ervoor dat wij eigenlijk altijd wel een voorraadje pulled chicken hebben, al is en blijf het vers natuurlijk het…
Coleslaw (koolsalade)
Coleslaw, of in het Nederlands gewoon Koolsalade is het ideale bijgerecht voor een hoop barbecuegerechten. Dit frisse en knapperige recept combineert verse groenten met een zachte, romige dressing voor een perfecte balans naast bijvoorbeeld je spareribs. Dit bijgerecht is nog eens gemakkelijk te maken en altijd een succes. In plaats van als losstaand bijgerecht, kan…
Chimichurri saus: authentieke en onze eigen variant
Als je wel eens een steak in een Argentijns restaurant hebt gegeten is de kant groot dat je er een bakje groene saus bij kreeg. Een ware smaakexplosie die geweldig goed bij elk stuk vlees past. En al helemaal bij gegrild vlees. Wist je dat deze kruidige saus ook nog eens gemakkelijk zelf te maken…
Springrolls, BBQ Nerds style
Schrik niet van de lange voorbereidingstijd van dit recept. Hoewel je uiteraard speciaal hiervoor met een (pork belly) brisket aan de slag kunt gaan, is dit recept vooral bedoeld om iets leuks te maken van je voorraad. Als je het vlees nog op voorraad hebt, ben je met een kwartiertje klaar.
Zelfgemaakte mayonaise
Koop jij nog steeds kant-en-klare mayonaise in de supermarkt? Om heel eerlijk te zijn deed ik dat ook altijd. Ik wilde het al lange tijd eens een keer zelf maken, maar ging toch altijd voor het gemak. Totdat het er eens een keer van kwam en ik ervan versteld stond hoe makkelijk en snel ik…
Buikspek gegaard als brisket
Brisket is één van de ultieme barbecue gerechten, maar ook een van de lastigste om te maken. Het is een groot stuk vlees, daardoor ook vrij prijzig, de bereiding neemt zomaar een halve dag in beslag en als je niet oppast wordt hij te droog. Heel begrijpelijk als je er daarom een beetje tegen opziet…
Oerhammetjes (pig wings)
In Amerika zijn oerhammetjes vrij populair. Pig wings worden ze daar genoemd. In Nederland zijn ze nog wat minder bekend en daarom zijn ze nog relatief goedkoop. Daar doen wij uiteraard ons voordeel mee. Op de barbecue zijn oerhammetjes een heerlijk gerecht waarbij de bereiding veel weg heeft van het bereiden van spareribs. Neem hier…
MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?
