Direct / indirect

Indirect

Het verschil tussen “direct” of “indirect” heeft te maken met het plaatsen van de kolen.

Direct
Bij direct leg je het vlees boven op de kolen. Bij veel vlees gaat het gaar proces te hard aan de buitenkant en niet of totaal niet in de binnenkant. Wij zelf noemen dit liever grillen maar kan bij dunne hamburgers prima.

Indirect
Bij indirect worden er twee zones gemaakt. 1 zone heeft de kolen (brandstof) en de ander zone is de veilige zone waar geen kolen liggen. Bij indirect word het vlees op de zone gelegd waar geen kolen liggen. Op deze manier word het vlees langzaam gegaard en is kans op mislukking al weer heel veel kleiner.

 

Hier een voorbeeld van zelfs 3 zones:

bbq zones

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE

Heb je vragen over dit artikel of wil je je eigen ervaringen delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Je krijgt binnen 24 uur antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina