Deze jachtschotel laat zien wat er gebeurt als je klassiek comfort food combineert met low & slow barbecue. Geen laffe ovenschaal uit een pakje, maar zelfgegaarde runderschenkel, gepofte aardappelpuree en een saus met karakter. Alles komt van de BBQ, van begin tot eind.
Je bouwt dit gerecht laag voor laag op: eerst het vlees aanbraden en garen tot het uit elkaar valt, dan een romige puree maken van gepofte aardappels, en uiteindelijk alles samenvoegen onder een krokante korst van paneermeel en roomboter. Het kost wat tijd, maar het resultaat is precies wat je wil op een gure dag of als stevige weekendmaaltijd.
Deze versie is stevig gekruid, licht pittig en heeft die typische zurige kick van piccalilly. Geen brave AVG, maar een schaal vol smaak en textuur. Serveer ‘m met rode kool, augurken of een flinke lepel appelmoes. Of niet. Want je gaat sowieso terug voor een tweede portie.
Joeri
Beste,
In stap 1.3 wordt geadviseerd om rookhout toe te voegen voor de smaak.
In stap 1.4 wordt er aangegeven om de Dutch Oven dicht te doen.
Hier lijkt me het niet echt zinvol om rookhout toe te voegen, of mis ik een (tussen)stap waarbij het vlees of de bouillon de kans krijgt om de rooksmaak op te nemen?
gr
Tim
Hi Joeri, bedankt voor je oplettendheid! Je hebt helemaal gelijk. Een van de tips was weggevallen, ik heb dit zojuist hersteld. De tip is inderdaad om de deksel er nog even af te laten als je rookhout hebt toegevoegd, en om dan ook eest slechts een deel (100ml) van de bouillon toe te voegen.