Namen lijst van rund en varken (Engels naar Nederlands)

Hamburgerpers

Namenlijsten vlees

Hier hebben wij een lijst gemaakt met namen van vlees soorten in Engels naar Nederlands.

 

Rund:

  • Baby Top- Kogelbiefstuk
  • Blade Steak(Pot Roast)- Sukadelap
  • Brisket- Klapstuk
  • Chuck- Schouder/Onderrib
  • Chuck Roast- Runderlap (stoofvlees, hacheevlees)
  • Chuck tender (petit tender)- Diamanthaas, jodenhaas
  • Club Steak (Ook wel NY Steak of Strip Steak)- Entrecote
  • Delmonico Steak- Ribeye
  • Eye of Round- Achtermuis (Rosbief)
  • Flank Steak/meat- Bavette, Vinkenlap
  • Flat Iron Steak – Sukade
  • Filet Mignon- Ossenhaas
  • Fillet- Ossenhaas, haasbiefstuk
  • Hanger Steak (of Butcher’s Tenderloin)- longhaas
  • Mock Tender- Schoudermuis
  • Prime Rib- Côte de Boeuf
  • Picanha- Staartstuk
  • Round- Bovenbil
  • Rump Cap- Staartstuk
  • Rump Steak- Biefstuk
  • Short Loin- Dunne lende
  • Shoulder Clod- Bloemstuk voor tartaar of rosbief maar er word ook vaak carpaccio van gemaakt
  • Sirloin- Dikke lende
  • Skirt Steak- Middenrif, Omloop
  • Tenderloin- Ossenhaas
  • Top Round Steak- Kogelbiefstuk

Varken:

  • Arm Roast/Picnic Ham- Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
  • Baby Back Ribs- Spare Ribs
  • Bacon- spek (karbonadestrook)
  • Belly- Buikspek
  • Blade/Shoulder Steak – Schouderkarbonade
  • Boston Butt/Butt – Bovenste deel van de schouder (met het schouderblad)
  • Canadian Bacon- Gekookte en gerookte ham
  • Cheek/ Jowl- Wang
  • Cutlet- Karbonade
  • Cubes- Hamblokjes
  • Fat Back- Rugspek
  • Foot/trotter- Onderpoot
  • Ear- Oor
  • Lardo- Lardo (Italiaans Rugspek)
  • Leg- Ham
  • Pancetta- Pancetta (=Italiaans spek)
  • Picnic Ham/ Arm Roast– Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
  • Pork Chops, center cut – Ribkarbonade
  • Pork Loin – Lende, Filet
  • Pork Tenderloin – Varkenshaas
  • Shank/Hock- Hiel (voor maaltijdsoepen)
  • Side Pork- Speklap
  • Snout- Snuit, neus
  • Spare Ribs- Spare Ribs
  • Strips- Spek (buik zoals ontbijtspek)

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE

Heb je vragen over dit artikel of wil je je eigen ervaringen delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Je krijgt binnen 24 uur antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina