Namenlijsten vlees
Hier hebben wij een lijst gemaakt met namen van vlees soorten in Engels naar Nederlands.
Rund:
- Baby Top- Kogelbiefstuk
- Blade Steak(Pot Roast)- Sukadelap
- Brisket- Klapstuk
- Chuck- Schouder/Onderrib
- Chuck Roast- Runderlap (stoofvlees, hacheevlees)
- Chuck tender (petit tender)- Diamanthaas, jodenhaas
- Club Steak (Ook wel NY Steak of Strip Steak)- Entrecote
- Delmonico Steak- Ribeye
- Eye of Round- Achtermuis (Rosbief)
- Flank Steak/meat- Bavette, Vinkenlap
- Flat Iron Steak – Sukade
- Filet Mignon- Ossenhaas
- Fillet- Ossenhaas, haasbiefstuk
- Hanger Steak (of Butcher’s Tenderloin)- longhaas
- Mock Tender- Schoudermuis
- Prime Rib- Côte de Boeuf
- Picanha- Staartstuk
- Round- Bovenbil
- Rump Cap- Staartstuk
- Rump Steak- Biefstuk
- Short Loin- Dunne lende
- Shoulder Clod- Bloemstuk voor tartaar of rosbief maar er word ook vaak carpaccio van gemaakt
- Sirloin- Dikke lende
- Skirt Steak- Middenrif, Omloop
- Tenderloin- Ossenhaas
- Top Round Steak- Kogelbiefstuk
Varken:
- Arm Roast/Picnic Ham- Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
- Baby Back Ribs- Spare Ribs
- Bacon- spek (karbonadestrook)
- Belly- Buikspek
- Blade/Shoulder Steak – Schouderkarbonade
- Boston Butt/Butt – Bovenste deel van de schouder (met het schouderblad)
- Canadian Bacon- Gekookte en gerookte ham
- Cheek/ Jowl- Wang
- Cutlet- Karbonade
- Cubes- Hamblokjes
- Fat Back- Rugspek
- Foot/trotter- Onderpoot
- Ear- Oor
- Lardo- Lardo (Italiaans Rugspek)
- Leg- Ham
- Pancetta- Pancetta (=Italiaans spek)
- Picnic Ham/ Arm Roast– Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
- Pork Chops, center cut – Ribkarbonade
- Pork Loin – Lende, Filet
- Pork Tenderloin – Varkenshaas
- Shank/Hock- Hiel (voor maaltijdsoepen)
- Side Pork- Speklap
- Snout- Snuit, neus
- Spare Ribs- Spare Ribs
- Strips- Spek (buik zoals ontbijtspek)
PRAAT MEE
Heb je vragen over dit artikel of wil je je eigen ervaringen delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Je krijgt binnen 24 uur antwoord van échte BBQ Nerds.