Beenham Dijon en rabarber...

Beenham Dijon en rabarber

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
160 graden
Bereiding
90 min
Bereidingswijze
Indirect
Beenham dijon

Beenham is een klassieker op de barbecue, maar dat betekent niet dat je altijd in dezelfde smaakhoek hoeft te blijven. Vergeet de kant-en-klare honingmosterdsaus en probeer iets nieuws. Deze variant met Dijon-mosterd, verse knoflook en rozemarijn krijgt een verrassende rabarbersaus als tegenhanger.

De saus is licht zuur, fruitig en net even anders. Perfect voor een zomerse BBQ of als smaakvol alternatief tijdens de feestdagen.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Rabarbersaus maken
    Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde saus. Zet minstens 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.

    .

    BBQ voorbereiden
    Steek de BBQ aan en richt hem in voor indirect garen op 160 °C. Voeg de chunk rookhout toe als je een extra smaaklaag wil.

    .

    Beenham insnijden en insmeren
    Snijd de beenham kruislings in (niet te diep). Meng de mosterd, knoflook, rozemarijn, zout en peper in een kom tot een dikke pasta. Smeer de beenham royaal in, ook tussen de snedes.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Indirect garen tot 50 °C
    Leg de beenham in de indirecte zone van de BBQ. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur goed te volgen. Gaar tot een kerntemperatuur van 50 °C

    .

    Inlakken met saus
    Smeer de beenham rondom in met de rabarbersaus zodra hij 50 °C bereikt heeft. Gebruik hiervoor een kwastje of lepel.

    .

    Verder garen tot 65 °C
    Laat doorgaren tot de kerntemperatuur 65 °C is bereikt. Haal de beenham vervolgens van de BBQ en laat 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.

    Tips

  1. Geen verse rabarber beschikbaar (buiten het seizoen)?

    Gebruik rabarber uit de diepvries of vervang deels met appelmoes voor een mildere variant.

  2. Meer pit?

    Voeg een snufje chilivlokken toe aan de saus.

  3. Beenham over?

    Perfect voor een lunchbroodje met rucola en extra Dijon.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
3 personen
  • 500grbeenham aan één stuk
  • 6elDijonmosterd
  • 2teentjesknoflook (fijngehakt)
  • 1tlverse rozemarijn (fijngehakt)
  • 1elzout
  • 1tlzwarte peper
  • 1chunkrookhout (appel of kersen)
Voor de rabarbersaus
  • 250grrabarber (gesneden, vers of diepvries)
  • 250mlsinaasappelsap
  • 65grkristalsuiker
  • 1elnatuurazijn
Benodigdheden
  • Kernthermometer
  • Staafmixer of blender
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina