Jachtburger...

Jachtburger

Voorbereiding
25 min
Temperatuur
150 graden
Bereiding
3,5 uur
Bereidingswijze
Direct & indirect
Jachtburger 1

Deze burger is geïnspireerd op onze jachtschotel. In feite een pulled beefburger met pit, maar dan de BBQ Nerds-versie: kruidig, zacht, sappig en bomvol smaak. Je bouwt ‘m op met mosterd, een zelfgemaakte rub, een flinke klodder piccalillymayo en een pluk andijvie voor wat bite. Alles komt samen op een gegrild potato bun met een plak gesmolten kaas.

Dit is geen leftover-gerecht. Dit is een reden op zich om sukade te garen op de BBQ.

Beoordeel dit recept:

Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Meng alle ingrediënten voor de rub in een potje.
    Smeer de sukadelappen licht in met mosterd en bestrooi ze royaal met de rub.

    Jachtburger 2
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding pulled beef

     

    .

    Bereid de BBQ voor op 150 °C, direct.
    Zet de Dutch oven alvast op het rooster om voor te verwarmen.

    .

    Voeg een scheut zonnebloemolie toe aan de pan en braad het vlees rondom aan.
    Haal het daarna uit de pan en leg even apart.

    Jachtburger 3
    .

    Smelt de roomboter in de Dutch oven.
    Fruit de ui glazig en voeg daarna de knoflook toe.

    Jachtburger 4
    .

    Leg het vlees terug in de pan en voeg bouillon toe tot het vlees net onderstaat (ca. 400 ml).
    Breng aan de kook met open deksel.

    Jachtburger 5
    .

    Bouw de BBQ om naar indirect en laat het vlees 3 uur zachtjes garen met het deksel op de pan.
    Houd de temperatuur rond de 150 °C.

    .

    Haal het vlees uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken.
    Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe voor smeuïgheid.

    .

    Roer er 1 tl van de rub doorheen voor extra smaak.

    Jachtburger 6
  • .
    Recept / Stappen

    Piccalillymayo maken

     

    .

    Pureer de piccalilly grof met een staafmixer of hakmolen.

    Heb je liever een wat grovere textuur? Gebruik een vork in plaats van de staafmixer.

    .

    Meng met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
    Houd koel tot gebruik.

  • .
    Recept / Stappen

    Burgers en buns grillen

     

    .

    Verhoog de BBQ-temperatuur naar 200–220 °C, direct.

    .

    Gril de burgers naar wens (medium aanbevolen).
    Leg de kaas op het einde op de burgers en laat smelten met het deksel dicht.

    .

    Halveer de buns en rooster kort met de snijkant op het rooster.

  • .
    Recept / Stappen

    Burgers opbouwen

     

    .

    Besmeer de onderkant van het broodje met piccalillymayo.

    .

    Leg een beetje andijvie op de mayo.

    Jachtburger 7
    .

    Plaats de cheeseburger op de andijvie.

    .

    Schep een royale portie pulled beef op de burger.

    .

    Werk af met nog een lepel piccalillymayo en de bovenkant van het broodje.

    Jachtburger 1
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

Test 1

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing

Bavette rollade reversed sear

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter


Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Voor4burgers
  • 4potato buns
  • 4runderburgers (ca. 125 gr per stuk)
  • 4plakkenbelegen of jong belegen kaas
  • 1handjefijngesneden rauwe andijvie
Voor het jachtvlees
Voor de jachtrub
  • 1elpaprikapoeder
  • 1elkerriepoeder
  • 1elzout
  • 1tluienpoeder
  • 1tlknoflookpoeder
  • 0,5tlnootmuskaat (geraspt)
  • 1tl(donkerbruine) suiker
  • 1tltijm (gedroogd)
  • 0,5tlzwarte peper (vers gemalen)
Voor de piccalillymayo
Benodigdheden
  • Dutch oven

Optioneel:

  • Gietijzeren rooster
  • Staafmixer of hakmolen
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Blank Form (#9)
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina