Oerhammetjes (pig wings)...

Oerhammetjes (pig wings)

Voorbereiding
10 min
Temperatuur
105-110 graden
Bereiding
4,5 uur
Bereidingswijze
Indirect
Oerhammetjes 5

In Amerika zijn oerhammetjes vrij populair. Pig wings worden ze daar genoemd. In Nederland zijn ze nog wat minder bekend en daarom zijn ze nog relatief goedkoop. Daar doen wij uiteraard ons voordeel mee.

Op de barbecue zijn oerhammetjes een heerlijk gerecht waarbij de bereiding veel weg heeft van het bereiden van spareribs. Neem hier goed de tijd voor, dan zal het absoluut de moeite waard zijn. Aangezien ze niet zo groot zijn kan je er op een mini/compact formaat kamado of bbq gerust 4 à 6 kwijt. Het is van belang om de temperatuur stabiel te houden, daarom zijn wij voor de kamado gegaan.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bereid de bbq voor op 105-110 graden indirect. Probeer ervoor te zorgen dat je hem binnen deze kleine range stabiel kunt houden. Dit is het makkelijkst met een kamado of pellet smoker.

    .

    Haal de oerhammetjes uit de verpakking en snijd overtollig vet en vliesjes weg.

    Oerhammetjes 1
    .

    Zet de oerhammetjes nu in de kruiden met de dry rub naar keuze. Om de kruiden te laten plakken smeer je ze eerst in met met een dun laagje olie of mosterd.

    Oerhammetjes 3
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Als de bbq stabiel op temperatuur is plaats je de chunks rookhout en leg je vervolgens de oerhammetjes in de indirecte zone op de bbq.

    Oerhammetjes 4
    .

    Na 3 uur zien ze er ongeveer zo uit. Haal ze van de bbq.

    Oerhammetjes 5
    .

    Wikkel de oerhammetjes per stuk in aluminiumfolie en doe daar per stuk een eetlepel honing, roomboter, en lichtbruine basterdsuiker bij. Meng dit goed door elkaar, verdeel het over het vlees en pak het oerhammetje goed strak in.

    Oerhammetjes 6
    .

    Na 45 minuten mogen ze van de bbq af. Pak de oerhammetjes uit en smeer ze rondom in met een dun laagje bbq saus. Leg ze terug op de bbq.

    Oerhammetjes 7
    .

    Na zo’n 15 minuten, als de saus goed is ingedroogd, smeer je ze opnieuw in met een dun laagje bbq saus. Herhaal dit na wederom 15 minuten opnieuw.

    .

    Nadat de oerhammetjes in totaal zo’n 45 minuten met bbq saus op de barbecue hebben gelegen, zijn ze klaar. Het eindresultaat is een super lekker en mals hammetje van de bbq. Geniet ervan!

    Oerhammetjes 9
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 4mooieoerhammetjes
  • 4elhoning
  • 4ellichtbruine basterdsuiker
  • 50grroomboter
  • scheutjeolie of mosterd
  • dry rub naar keuze
  • 6elBBQ saus naar keuze
  • 2kleine chunksrookhout
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie
  • Marinade kwast
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina