BBQ Nerds

Review: Napoleon PRO22K-LEG2

  • By Peter
  • 27 november 2019
  • 0
  • 2905 Views
Napoleon bbq

Veel hebben er nog niet van gehoord maar deze barbecue mag eigenlijk niet ontbreken in jouw collectie. Vaak hebben anderen het over een Weber of een Green Egg. Vergeet deze twee merken even en lees verder waarom jij een Napoleon Pro22K Leg2 met een grill operavlakte van 57 centimeter moet hebben. Wij hebben deze bbq iets langer dan anderhalf jaar en hebben het nu lang genoeg uit kunnen testen voor deze review.

Zo heeft elke barbecue wel de voor- of nadelen maar zelf heb ik nog geen nadeel gevonden bij de Napoleon Pro Kettle. Na het in elkaar gezet te hebben had ik eindelijk een mooie, stevige bbq maar vooral dat er nagedacht is over de functionaliteiten.

De garantie is samen met de service absoluut waard om ieder geval een Napoleon pruduct te kopen. Zo had ik een rooster wat kapot in de doos zat. Na een mail gestuurd te hebben had ik binnen een week een nieuw rooster in de barbecue zitten.

Gietijzeren rooster met 2 zijkleppen

Bij de Pro22K Leg 2 versie krijg je standaard een zwaar gietijzeren rooster geleverd. Dit heeft als voordeel dat je rooster langer en beter warm blijft en extra smaak geeft. Ook de grill strepen zijn veel mooier en beter dan bij een standaard gril. Aan beide kanten zitten kleppen die je omhoog kan doen om op deze manier je brandstof of hout toe te voegen zonder je vlees eraf te halen.

Napoleon Pro22 leg2 

Rooster in hoogte te verstellen

Het gietijzeren rooster van Napoleon is ook in 3 verschillende hoogtes te verstellen. Ver weg van de hittebron om ‘low and slow” te barbecueën, of juist dicht bij de hittebron om te grillen. Wij vinden het in ieder geval een fijne manier om vooral snel te kunnen schakelen zonder eerst te moeten wachten tot dat je keteltemperatuur weer op de juiste temperatuur is. Reverse sear is een goed voorbeeld waar je anders meer brandstof en tijd voor nodig bent.

Klep met scharnieren

In het begin is het wel even wennen vooral hoe de deksel open gaat. Het voordeel is dat je snel de deksel kan openen en dicht doen. Ook weet je altijd waar je de klep kan laten of weer kunt pakken en je hoeft niet over de hete kolen heen met je hand. Het minpunt is dat het net lijkt of de klep te ver kantelt waardoor het lijkt te vallen, dit gebeurt niet maar is vooral even wennen. Vaak hoor je wel dat deksels met dit soort systemen niet goed sluiten.  Dat is in dit geval niet het probleem want het is iets zwaarder dan normaal en sluit daarom prima.

Verwijderbare as opvanger

Onder de kogel hangt de as opvanger samen met de lucht toevoer. Al het as komt in deze opvanger terecht en zo kan je het makkelijk leeg gooien. De lucht toevoer is duidelijk aangegeven in welke stand je hebt staan. Ook is en het goed zichtbaar hoe groot de luchtgaten zijn.

Beschermhoes

Voor de Pro Kettle Leg-2 zijn hoezen op maat. Wij maken gebruik van 1 van de hoezen. Onze Napoleon Pro22K Leg-2 Kettle staat daarom al meer dan anderhalf jaar buiten zonder roest of andere schade plekken te krijgen aan onderdelen.

Napoleon bbq winter
Onze Napoleon Pro22K Leg2 in de winter van 2018/2019

Ook de keteltemperatuur is goed af te lezen op de thermometer in de deksel waar ook de uitvoer van de lucht in zit. Ook een extra functionaliteit is de heat diffuser onderin bij de kolen, dit is voor het reflecteren van hitte en een grote meerwaarde. Het laatste maar wel zeer belangrijk is “Schoonmaken”. Dit gaat ook heel makkelijk en je kan alles eruit halen om los schoon te maken. Het as kan je in de opvanger vegen en deze loskoppelen om leeg te gooien.

Wij adviseren daarom ook om eens voor wat anders te gaan. Altijd maar hetzelfde als de buurman te hebben. De weber Master Touch is in onze ogen echt wel van mindere kwaliteit dan de Napoleon Pro22K Leg2 maar daar mag iedereen zijn of haar mening over hebben. Wij blijven in ieder geval veel gebruik maken van deze barbecue.

Wij jij een Napoleon Pro22K Leg2 kopen? Ze zijn te koop bij o.a. Fonteyn en Intratuin

0/5 (0 Reviews)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *