Loaded fries met pulled beefhammer...

Loaded fries met pulled beefhammer

Voorbereiding
10 min
Bereiding
10 min
Loaded fries met pulled beefhammer eindresultaat

Soms wil je geen compleet hoofdgerecht serveren, maar iets dat nét zo lekker is, minder formeel en wél alle registers opentrekt. Loaded fries dus. Maar dan niet met pulled pork of een standaard sausje, nee—met pulled beefhammer. Vlees dat je urenlang low & slow gegaard hebt, tot het bijna van het bot valt. En als tegenhanger: krokante friet, een frisse knoflooksaus met limoen, en toppings waar je zelf je creativiteit op los kunt laten.

De beefhammer bereiden we op exact dezelfde manier als in ons beefhammer recept, dus dat leggen we hier niet opnieuw uit. Zorg ervoor dat je de beefhammer al klaar hebt en hem makkelijk kunt pullen voordat je aan deze loaded fries begint. Perfect om restjes van een vorige sessie op een legendarische manier opnieuw te gebruiken.

De smaken? Rook, zuur, fris, zout en een crunch. Precies zoals het hoort.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Maak eerst de beefhammer volgens ons basisrecept. Zorg ervoor dat hij volledig gegaard en makkelijk te pullen is. Je hebt ongeveer 200 gram nodig voor dit recept. Gebruik je restjes van een vorige sessie, warm het vlees dan zachtjes op in een beetje van het opgevangen stoofvocht of bouillon.

    .

    Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, knoflook, limoenrasp en -sap. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg tot gebruik.

    .

    Snipper de rode ui heel fijn en hak de peterselie of bieslook. Zet apart voor straks.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Bak de friet goudbruin en krokant volgens de instructies. Heb je een bakplaat op je BBQ? Dan kun je de friet daar ook op afbakken voor extra rookaroma.

    .

    Verdeel de pulled beefhammer over de hete friet. Strooi daar direct wat geraspte kaas overheen zodat deze smelt.

    .

    Lepel de knoflook-limoensaus over het geheel, strooi er fijn gesneden rode ui over en maak af met de verse peterselie en krokante uitjes (optioneel). Serveer direct.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2 personen
  • 600grfriet
  • 200grpulled beefhammer
  • handjegeraspte kaas
  • 0,5rode ui, fijn gesnipperd
  • krokante uitjes (optioneel)
Voor de knoflook-limoensaus
  • 3elGriekse yoghurt
  • 2elmayonaise
  • 3teentjesknoflook (geperst)
  • 1limoen (zest)
  • 0,5limoen (sap)
  • scheutjeolijfolie
  • naar smaakpeper en zout
Benodigdheden

Optioneel:

  • Frituur (voor friet)
  • Kleine mengkom
  • Fijne rasp
  • Knoflookpers
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina