24 oktober, 2019
Banner Top

Het is weer even anders dan een standaard broodje hamburger, namelijk de “Beer can burger“. Het is ooit bedacht in Amerika door The BBQ Pitboys en bij ons in Nederland al een tijdje bekend. Ken jij deze burger nog niet? Lees dan hier hoe wij de Beer can burger maken.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding op de bbq: 60 minuten.
Barbecue temperatuur: 160- 170 graden indirect

Per 4 stuks:

  • 1 kg Rundergehakt
  • 8 – 12 plakken gerookte spek
  • 200 – 400 gram roomkaas
  • 3 eetlepels dry rub naar keuze, wij gebruikte deze rub
  • Cheddar kaas (smeltkaas)
  • 1 zakje italiaanse roerbak mix (250 gram)
  • Blikje/flesje bier

 

Voorbereiding

Steek de barbecue aan met twee zones en met een keteltemperatuur van 160 – 170 graden.

Meng de dry rub met het gehakt en maak hierna 4 ballen van. Maak het blikje (of flesje) goed schoon voordat je het gaat gebruiken.

Bereiding

Neem nu een gehaktbal en druk in het midden de onderkant van het blikje in de bal. Vorm het gehakt om het blik zodat je een holle burger vorm krijgt. Laat het blik nog even zitten en wikkel nu 3 tot 4 stroken spek om het gehakt heen, na dit gedaan te hebben mag je het blikje uit de gehaktbal halen.

Vul nu een klein deel met de roomkaas en vul het daarna met wat Italiaanse groenten, herhaal dit nog een keer en doe dat ook bij de overige ballen. Wanneer je alles gevuld hebt en de barbecue zijn temperatuur bereikt heeft mogen de ballen indirect op de barbecue.

Na 50 minuten zijn ze bijna klaar en voeg je nog de cheddar bovenop de burger . Na 10 minuten kunnen de burgers eraf en kan je ze op (of zonder) een broodje serveren.

De Italiaanse groenten kan je ook vervangen door groenten naar eigen keuze. Wij vinden het makkelijk en uiteraard lekker met Italiaanse groenten. Maar alleen wat paprika,ui en champignons is ook al voldoende om een heerlijke beer can burger te maken.

 

TIP: Dit zijn grote burgers, je kan het gehakt ook minderen met in plaats van 250 gram p.p. naar 150 gram p.p.

Tags: , , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment