BBQ Nerds

Inkbird IHP-1P

 • By Peter
 • 20 augustus 2020
 • 0
 • 690 Views
Inkbird IHP-1P review

Vanuit Inkbird Nederland zijn wij deze maand gevraagd om de IHP-1P uit te testen en hier op onze blog een review over te maken.  Na het gesprek hebben wij deze binnen 2 dagen ontvangen en werden de meters netjes geleverd in een stevige doos. Uit ervaring kan dit nog wel eens anders zijn maar dit is het eerste plus punt.  De IHP1-P word zelfs in een wat luxere uitvoering geleverd en vooral compact. Dus geen poespas met plastic of tape of andere materialen.

IHP-1P handmeter

Deze werd geleverd met een USB oplader wat gelijk een pluspunt voor ons was ondanks we deze eerst moesten opladen voordat we het konden gebruiken. Na het opgeladen te hebben konden de testen beginnen en hiervoor hebben wij een eend op de barbecue gemaakt.

De IHP-1P is een handmeter met 1 probe welke je gemakelijk kan uitklappen zoals een zakmes en kan tot 180 graden uit klappen. Wanneer je deze uitklapt gaat de kerntemperatuurmeter ook autoatische aan en bij inklappen weer uit. Ook zit er een magneet aan de achterkant zodat je deze gemakkelijk kan laten hangen aan je barbecue wanneer je deze niet gebruikt mits deze van metaal is. Denk er wel om dat het niet te warm moet zijn want dan smelt deze meter.

 

Nauwkeurigheid

De kerntemperatuur word in een paar seconden al goed getoond met 1 cijfer achter de komma. Het cijfer achter de komma is wel wat onrustig en schommelt op en neer maar het is maar een cijfer achter de komma. Voor de rest is het verassend snel wat wij bij andere handtermometers hebben wij nog niet gezien dat binnen 5 seconden de juiste graden getoond word. In de meeste gevallen loopt het langzaam op maar in dit geval was het binnen 5 seconden. Voor het meten van de keteltemperatuur duurde het wel wat langer dan verwacht en eigenlijk zonde van de verloren warmte om daarvoor de IHP-1P te gebruiken. Het bereik van de thermometer is van -50 tot 300 graden Celsius met een afwijking van maximaal 1 graden Celsius. Om de getoonde waarde vast te houden zit er een “HOLD” functie op makkelijk kan zijn als de cijfer achter de komma te veel schommelt.

 

Kalibratie

Nadat we de test in het vlees en het rooster hebben gebrobeerd gaan we kijken of het ook daadwerkelijk de juiste graden aangeeft. Hiervoor hebben wij een an op het fornuis gezet met water end eze aan de kook gebracht. De thermometer geeft netjes de 100 graden aan bij het kokend water, om er zeker van te zijn dat het 100 gradn is hebben wij een andere meter gepakt en deze gaf ook netjes 100 graden aan.

Wanneer hier een afwijking in zit kan de range handmatig gewijzigd worden. In de doos zit een duidelijke handleiding hoe je dit moet uitvoeren met een range tussen de – 3 graden celcius en de +3 graden celcius. In ons geval was het niet nodig maar test dit eens in het half jaar of jaar zodat je altijd de juiste weergave krijgt.

 

Conclusie

Eerst waren we wat huiverig maar dit is echt een prima thermometer om er bij naast te hebben. Het is geen handige meter om het continue voor een low and slow gerecht te gebruiken maar wel om even snel de kerntemperatuur te meten is dit zeer handig. Zelf gebruiken wij dit nu juist bij gerechten zoals een steak of en burger om snel de kerntemperatuur te weten. Alle functies zitten erop die je nodig bent om snel en vooral corrcect de temperatuur te kunnen meten.

Voordelen:

 • Waterdicht
 • temperatuur HOLD functie
 • Oplaadbaar via USB
 • 11 uur lang met de accu
 • Kalibratie functie
 • Meten in  °C of °F
 • Binnen 5 seconden de juiste temperatuur

Nadelen:

 • Minder geschikt voor low and slow
 • Minder geschikt om de keteltemperatuur te meten

 

Het is absoluut je geld waard om deze thermometer voor de prijs te kopen. Andere thermometers met gelijkwaardige functies en perfomence zijn vaak duur tot in tegenstelling van de Inkbird IHP-1P thermometer.

 

Ook geintereseerd in deze gewelidige thermometer? Deze is te bestellen via Amazon.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.