Buikspek gegaard als brisket...

Buikspek gegaard als brisket

Voorbereiding
5 min
Temperatuur
140 graden
Bereiding
3,5 uur
Bereidingswijze
Indirect
Bacon brisket 4

Brisket is één van de ultieme barbecue gerechten, maar ook een van de lastigste om te maken. Het is een groot stuk vlees, daardoor ook vrij prijzig, de bereiding neemt zomaar een halve dag in beslag en als je niet oppast wordt hij te droog. Heel begrijpelijk als je er daarom een beetje tegen opziet om een brisket te maken.

Geldt dit voor jou, probeer dan eens een keer brisket van buikspek te maken. Het is een kleiner en goedkoper stuk vlees, duurt maar een paar uur en het is ook nog eens zó vet, dat het zo goed als onmogelijk is om het te laten uitdrogen. Het eindresultaat is natuurlijk niet hetzelfde als een echte brisket, maar het is een hele leuke eerste stap. En ook al heb je wel een echte brisket gemaakt, het blijft een heel lekker simpel alternatief.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Haal het vlees uit de verpakking, dep het droog met keukenpapier en smeer het aan alle kanten in met een dun laagje (olijf)olie of mosterd om de dry rub te laten plakken.

    .

    Rub het buikspek aan alle kanten in met de dry dub. Ook de vetkant. Wees hier niet te zuinig met de dry rub.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Bereid de BBQ voor op 130-140 graden, indirect. Plaats een druipbak onder het rooster, want er zal een hoop vet in druipen.

    .

    Voeg het rookhout toe en leg het buikspek op de BBQ in de indirecte zone, boven de druipbak.

    Bacon brisket 2
    .

    Controleer na 3 uur de kerntemperatuur van het buikspek. Als het boven de 92 graden is en de voeler van je thermometer er overal heel makkelijk in prikt, is hij klaar.

    Bacon brisket 3

    Experimenteer vooral met welke garing jouw voorkeur heeft. Zo hebben wij toen we dit voor het eerst maakten het buikspek in 2 delen gesneden. Het ene deel hebben we er al bij zo’n 92 graden afgehaald toen de prikker er vrij zonder al teveel weerstand in gleed, en het andere deel bij zo’n 96 graden toen hij erin gleed als boter. Beide varianten waren heerlijk, de ene had wat meer bite en de ander was nog zachter.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
1kg buikspek
  • 1kgbuikspek zonder zwoerd
  • dry rub, wij gebruiken spareribs rub
  • scheutje(olijf)olie of mosterd
  • 1chunkrookhout, wij gebruiken kersen
Benodigdheden
  • BBQ tang
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina