Espresso & chocolate spareribs...

Espresso & chocolate spareribs

Voorbereiding
30 min
Temperatuur
110 - 120 graden
Bereiding
6 uur
Bereidingswijze
Indirect
Petes ribs

 Espresso en chocolade op je spareribs? Ja, je leest het goed. Deze unieke spareribs combineren de diepe tonen van donker bier, koffie en chocolade met zoet-zure limoen, ui en ketjap. Het resultaat is een gelaagde smaakbom, perfect voor de avontuurlijke barbecueër. We gebruiken de 3-2-1 methode voor de ultieme garing en malsheid.

Cafe Racer Fierce

Deze heerlijke spareribs hebben wij gemaakt via de 3-2-1 methode

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding marinade

     

    .

    Meng alle marinade-ingrediënten in een grote schaal. Roer tot de suiker volledig is opgelost.

    .

    Verwijder het vlies van de onderkant van de spareribs en snijd eventueel overtollig vet weg.

    .

    Leg de spareribs volledig onder in de marinade. Laat dit 12 uur marineren in de koelkast. Roer of draai de ribben elke 3 uur om.

    Minder tijd? Injecteer de marinade en marineer dan nog minimaal 4 uur.

  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding BBQ

     

    .

    Haal de spareribs uit de marinade, spoel ze kort af met koud water en dep ze droog.

    .

    Bereid de BBQ voor op 110–120 °C, indirect. Voeg kersen rookhout toe zodra de temperatuur stabiel is.

    .

    Laat de ribben 30 minuten op kamertemperatuur komen.

  • .
    Recept / Stappen

    Roken (3 uur)

     

    .

    Leg de spareribs op het indirecte gedeelte van de BBQ.

    .

    Rook de ribben gedurende 3 uur. Daarna nemen ze geen rook meer op.

  • .
    Recept / Stappen

    Laksaus/glaze maken

     

    .

    Fruit in een steelpan de uien en knoflook in wat olie tot ze zacht zijn.

    .

    Voeg 125 ml gezeefde marinade, het limoensap, suiker en het resterende bier toe.

    .

    Laat zachtjes inkoken tot een stroperige saus. Laat afkoelen.

  • .
    Recept / Stappen

    Inpakken (2 uur)

     

    .

    Haal de ribs van de BBQ en pak ze in aluminiumfolie.

    .

    Voeg een scheutje bier of marinade toe in het pakketje.

    .

    Leg ze terug op de BBQ (indirect) voor 2 uur.

  • .
    Recept / Stappen

    Lakken en indikken

     

    .

    Haal de ribs uit de folie en leg ze terug op de indirecte zone.

    .

    Laat ze 30 minuten liggen zonder lak.

    .

    Lak ze rondom in met de saus, herhaal dit na 15 minuten.

    .

    Laat ze in totaal nog 1 uur liggen. Lak indien gewenst nog een laatste keer.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Voor1sparerib
  • 1sparerib (liefst dikbevleesd)
  • 1chunk/handrookhout
Voor de marinade
  • 300mlketjap manis
  • 300mlwater
  • 50gr(donker)bruine basterdsuiker
  • 2limoenen (sap)
  • 2tenenknoflook (fijngehakt)
  • 1rode ui (fijngesneden)
  • 2witte uien (fijngesneden)
  • 20cldonker speciaalbier met koffie- en chocoladetonen
Voor de laksaus/glaze
  • 125mlvan de gezeegde marinade (hierboven)
  • 2rode uien (in halve ringen)
  • 150gr(donker)bruine basterdsuiker
  • 1teenknoflook (fijngehakt)
  • 1limoen (sap)
  • 13clvan het bovengenoemde bier
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina