Iberico spareribs met romesco saus...

Iberico spareribs met romesco saus

Voorbereiding
5 min
Temperatuur
155 graden
Bereiding
2 uur
Bereidingswijze
Indirect
Iberico spareribs met romesco saus eindfoto 3

Iberico spareribs staan bekend om hun rijke smaak en mooie vetdooradering, waardoor ze sappig blijven tijdens het barbecueën en weinig smaaktoevoegingen nodig hebben. In dit recept houden we het daarom simpel: een goede kwaliteit Iberico sparerib heeft weinig meer nodig dan wat fleur de sel en zwarte peper om de natuurlijke smaak te versterken. Door de ribs op lage temperatuur indirect te garen, smelt het vet langzaam en worden ze botermals zonder dat er folie aan te pas komt. Dit geeft een mooi gebalanceerd eindresultaat met een lichte bite, precies zoals Iberico bedoeld is.

De romesco saus zorgt voor een perfecte tegenhanger: de zoete en licht rokerige smaak van de geroosterde paprika’s, gecombineerd met de knapperige amandelen en een vleugje zuur, maakt deze saus ideaal bij varkensvlees. Je kunt de spareribs royaal met de saus bestrijken of hem er los bij serveren als dip. Wil je het helemaal afmaken? Serveer er een geroosterde bloemkool met zelfgemaakte kruidenboter bij. Zo krijg je een compleet gerecht met diepe smaken, een mooie textuur en een Catalaanse twist.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Voor het lekkerste resultaat gebruik je dit recept voor de Romesco saus.

    .

    Bereid de BBQ voor op 150 à 160 graden, indirect.

    .

    Maak de spareribs schoon door de te dunne stukjes en losse flapjes te verwijderen. Het vlies aan de onderkant (de holle kant) kan je laten zitten. Snijd dit wel kruislings in.

    Iberico spareribs vlies insnijden
    .

    Bestrooi aan beide kanten met peper en fleur de sel. Druk dit goed aan.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Leg de spareribs op de barbecue, in de indirecte zone.

    Iberico spareribs bereiding
    .

    Zorg dat de temperatuur tussen de 150 en 160 graden blijft. Draai de spareribs af en toe om.

    .

    Na ongeveer 2 uur, wanneer ze mooi bruin en gaar zijn, haal je ze van de barbecue af en zijn ze klaar om met de romesco saus op te dienen.

    Iberico spareribs met romesco saus eindfoto 2
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2spareribs
  • 2Iberico spareribs
  • 2elfleur de sel
  • naar smaakpeper
  • naar smaakromesco saus
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina