Low and slow Pulled beef...

Low and slow Pulled beef

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
135 graden
Bereiding
6 uur
Bereidingswijze
Direct & indirect
Pulled beef 5

Pulled beef, weer een fancy naam uit de bbq wereld wat wij eigenlijk allang kennen en vroeger bij oma aten. Juist oma’s draadjes vlees met aardappelen en wat groenten. Eigenlijk helemaal niet zo onbekend dus maar smaakt toch wel net even anders dan bij oma.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bereid de barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van 125 tot 135 graden.

    .

    Smeer het stuk vlees in met de 2 eetlepels mosterd en strooi daarna de rub goed in en masseer dit goed in het vlees. Leg het stuk vlees even apart buiten de koeling en wacht tot de gewenste temperatuur bereikt is van de barbecue.

    .

    Snijd de bosui in ringen en de andere uien in halve ringen en doe deze in een bakje apart. Snij de knoflook fijn en doe deze ook in een apart bakje.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Wanneer de barbecue op temperatuur is mag het rookhout op de kolen. Leg het vlees op de indirecte zone van de barbecue. Sluit vervolgens de deksel en laat het vlees ca. 2 uur roken.

    .

    Na 2 uur mag de deksel open en zet je de dutch oven op de directe zone boven de kolen met wat olie in de pot. Braad heel even de uien aan en doe vervolgens de knoflook hierbij en bak deze maximaal 1 minuut mee, zorg ervoor dat dit niet aanbrandt.

    .

    Doe vervolgens de bouillon in de dutch oven. De bouillon mag alvast voorverwarmd zijn om het proces te versnellen. Wanneer dit kookt mogen de tomaten hieraan toegevoegd worden samen met de bosui en suiker. Roer alles goed door elkaar tot het een mooie saus geworden is.

    .

    Pak het stuk vlees van de barbecue en leg het bovenop de saus, het zakt vanzelf wel in de saus. Zet de dutch oven weer in de indirecte zone.

    .

    Laat het nu sudderen(niet koken) tot het makkelijk uit elkaar te trekken is met twee vorken. Dit kan ongeveer 4 tot 6 uur duren voordat het vlees dit bereikt heeft. Wanneer dit het geval is mag je het vlees uit de pan halen en deze in een aparte bak leggen om vervolgens het vlees uit elkaar te trekken. Dit kan met de hand, vork of speciale meat claws. Laat de dutch oven op de barbecue staan om het vocht wat in te laten koken. Doe vervolgens het uit elkaar getrokken vlees terug in de pan en het is klaar om op tafel gezet te worden.

    Pulled beef 3
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
  • 1,5kgrundernek
  • dry rub naar keuze
  • 2elmosterd
  • 1chunkrookhout (wij gebruiken appel)
Voor de saus
  • 2bosuien / lenteuien
  • 1groterode ui
  • 1grotegele ui
  • 3tenenknoflook
  • 500mlrunderbouillon
  • 400grtomatenblokjes
  • 2elbruine suiker
Benodigdheden
  • Dutch oven / gietijzeren pan met deksel
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina