Injectienaald

Injectienaald vlees

Bij low and slow zoals een beer can chicken of een pulled pork wat dus langzaam gegaard word is het verstandig om vocht en vooral smaak binnenin te injecteren. Op deze manier van vlees injecteren marineer je het van binnen en de kans op uitdroging is kleiner geworden.

Je kan de marinade gebruiken die je ook aan de buitenkant gebruikt maar je kan bijvoorbeeld ook alleen wijn of bier in het vlees injecteren. Op deze manier droogt je binnenkant ook niet snel uit en vooral handig bij het langzaam garen van vlees.

De injectiespuiten om in vlees te injecteren zijn er in allee soorten en maten maar gebruik wel een stevige spuit. De dokters spuiten is een “no go” maar ga voor een stalenspuit of een spuit van Napoleon die wij ook gebruiken.

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE

Heb je vragen over dit artikel of wil je je eigen ervaringen delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Je krijgt binnen 24 uur antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina