Chicken dry rub...

Chicken dry rub

Totale tijd
5 min
Kip bbqnerds3

Een goede dry rub is de basis van elke geslaagde kipsessie op de barbecue. Deze Chicken dry rub is onze favoriet: perfect gebalanceerd tussen zoet, kruidig en een klein beetje pit. Ideaal voor beer can chicken, hot wings, kipspiesjes of zelfs als geheime wapen op een hamburger.

De ingrediënten? Die heb je waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje staan. En met een paar minuten werk maak je genoeg voor meerdere sessies. Dit mengsel brengt smaak van binnenuit, zonder dat je marinade nodig hebt.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Doe alle ingrediënten in een kom.

    Gebruik eventueel wat meer of wat minder cayennepeper, afhankelijk van de gewenste pittigheid.

    .

    Meng goed door met een vork of garde, zodat alles gelijkmatig verdeeld is.

    .

    Gebruik direct of bewaar luchtdicht in een kruidenpotje of weckpot.

    Tips

  1. Wrijf de kip van tevoren goed in met een dun laagje olijfolie of mosterd, zodat de rub goed blijft plakken.

  2. Voor hele kip: gebruik ±2 eetlepels per kilo. Gebruik bij losse stukken ongeveer 1 eetlepel per 250 gram vlees.

  3. Laat de rub het liefst minimaal 15–30 minuten intrekken voor je de kip op de barbecue legt. Laat eventueel 1 uur intrekken in de koelkast voor extra smaak.

  4. Variatie: kruidige kiprub met tijm en koriander

    Zin in een lichtere, kruidige twist? Probeer deze aangepaste variant:

    Vervang in het basisrecept:

    • De rozemarijn door 1 eetlepel gedroogde tijm.

    • Voeg daarnaast 2 theelepels gemalen korianderzaad toe.

    Optioneel: laat de cayennepeper achterwege als je een mildere rub wilt, of gebruik 1 theelepel gerookt chilipoeder voor een zachtere hitte.

    Deze variatie werkt bijzonder goed op kipfilets, kalkoen of kipspiesjes en combineert mooi met yoghurtsauzen of frisse salsa’s.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
ca.85gram
  • 2elbruine suiker (liefst donkerbruin voor extra diepte)
  • 2elpaprikapoeder
  • 1eluienpoeder
  • 1elzout
  • 1elzwarte peper
  • 2tlcayennepeper
  • 1elknoflookpoeder
  • 2elrozemarijn (gedroogd)
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina