Tijgergarnalen van de bbq...

Tijgergarnalen van de bbq

Voorbereiding
15 + 30 min
Temperatuur
110 graden
Bereiding
20-30 min
Bereidingswijze
Indirect
Tijgergarnalen

Tijgergarnalen van de bbq maar wat zijn tijgergarnalen eigenlijk? Gewoon garnalen, scampi’s, gamba’s of echt tijgergarnalen. Voor velen lijkt het allemaal op elkaar maar toch zit er verschil in deze schaaldieren, ja het zijn schaaldieren. Wij zelf hebben hier ook niet zoveel verstand van de verscillen maar in dit artikel word er haar fijn uitgelegd wat het verschil tussen en garnaal en een gamba is.

Voor nu gaan wij door met de tijgergarnaal van de bbq wat voor ons de welbekende gamba is in Nederland.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Wanneer je ingevroren tijgergarnalen gebruikt leg deze dan een dag van te voren in de koelkast om deze te laten ontdooien. Ben je daar te laat mee of zijn de tijgergarnalen nog niet ontdooit dan kan je deze altijd in koud water leggen om het proces te versnellen. Wanneer deze ontdooid zijn maak je de tijgergarnalen droog en stop je ze in een grote bak of kom.

    .

    Pers de sap uit de limoen en van deze op in de bak waar de tijgergarnalen ook in zitten. Snij de knoflook en peper zeer fijn en voeg deze toe in de kom. Rasp vervolgens de limoen schil en geruik alleen het kleur, heb je geen rasp dan kan je de kleur van de schil eraf schillen met een mes en dit dan zeer fijn snijden. Voeg de schil toe aan de kom en voeg vervolgens de zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en dek de bak af en laat deze voor en half uur staan.

    .

    In de tussentijd kan je de barbecue voorbereiden met twee zones en zorg voor een keteltemperatuur van 110 graden.

    .

    Na het marineren kan de skillet gevuld worden met de tijgergarnalen. Leg de tijgergarnalen over elkaar in een rondje met de skillet mee.

    Tijgergarnalen
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Wanneer de keteltemperatuur van 110 graden is bereikt kan de skillet indirect op de barbecue en sluit de deksel. Voor nu is het wachten tot er 10 minuten verstreken zijn, wanneer dit zo is kan er gekeken worden of de tijgergarnalen al verkleuren. Zijn alle tijgergarnalen verkleurd dan mag de boter en citroensap toegevoegd worden, verdeel dit allemaal over de gietijzerenpan en doe de deksel weer dicht. Zijn deze nog niet verkleur wacht dan nog even en kijk 5 minuten later weer.

    .

    10 Minuten nadat de boter is toegevoegd kan de skillet van de barbecue en en kan het direct geserveerd worden.

    20200815 015

    Doe er een stokbroodje bij om in de saus te dippen, zo maak je het voorgerecht helemaal af en zal genoeg zijn voor 5 tot 8 personen.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
6 personen
  • 1zakgepelde tijgergarnalen
  • 1sap van een limoen
  • 1schil van een limoen (geraspt)
  • 2tenenknoflook (fijn gesneden)
  • 1peper naar smaak
  • 0,5tlchilivlokken (optioneel)
  • naar smaakpeper en zout
Voor bij de bereiding
  • 150grroomboter
  • citroensap
Benodigdheden
  • Skillet (gietijzeren pan)
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina