Het was en is nog steeds een raar jaar en hadden de hoop op een fijne afsluiter. Helaas conform het advies van de overheid is dit niet mogelijk om met de hele familie of vriendengroep te vieren. Dit mag de pret en de smaak niet bederven dus hebben wij hier enkele tips en kerstgerechten voor jullie om als nog een smakelijke kerst te hebben.
Inkopen
Vanaf nu zijn er al veel aanbieding, pak deze mee want het kan aan het eind van de rit veel geld schelen. Wat in de vriezer bewaard kan worden kan je nu al kopen zodat je de laatste dagen alleen verse ingrediënten hoeft te kopen. Bespaar niet op je vlees maar koop dit bij de slager lokaal in plaats van de supermarkt. Koop je brood bij de lokale bakker en groenten op de markt of bij de groentenboer. Op deze manier steun je de lokale winkels welke het hard kunnen gebruiken.
Voorbereiding is het halve werk
Snij alles voor en doe het in bakjes, waar nodig kruid of marineer het een dag van te voren. Maak de barbecue enkele dager ervoor schoon en zorg dat er genoeg brandstof op voorraad is. Zorg dat er meer personen willen meehelpen om alles klaar te zetten en zorg ervoor dat er personen zijn die willen opruimen. Je dessert kan je zover klaarmaken dat je het alleen nog op een bord hoeft op te dienen. Maak je punch of een cocktail? Bereid deze ook een dag of avond van te voren, zo kunnen de smaken ook goed met elkaar mengen.
Zorg voor rust tussendoor
Zoals vermeld bij de voorbereiding, zorg dat er enkele personen mee willen helpen zodat jij je alleen zorgen hoeft te maken over het eten. Neem een drankje tussendoor en praat mee met de gesprekken. Indien jullie een spelletje(s) gaan doen kunnen de anderen ook op het vlees letten. Ga voor low and slow gerechten want dit zorgt ervoor dat je veel rust tussendoor en dit kan je goed voorbereiden.
Sla geen maaltijd over
Gaan jullie een hele dag of avond de kerstdag(en) vieren denk dan goed over de maaltijden na. Ga niet voor een klein broodje in de middag en in de avond voor een 6 gangen menu. Verdeel dit dan over de maaltijden of over dag, om elk uur wat kleins te eten is ook nog eens gezellig. Het zou zonder zijn als tijdens het avond eten de helft anders niet op gaat.
Wil jij graag inspiratie opdoen? Bekijk dan deze kerstgerechten.
BBQ klassiekers:
Voorgerecht
Steak tartaar
Bavette rollade met rode pesto en kaas
Hoofdgerecht
Gerookte hele eend met framboos
Cajun biefstuk van de grill
PRAAT MEE OVER DIT BERICHT