Wij van BBQ Nerds besloten recent om weer eens bij elkaar te komen om zodoende nieuwe recepten uit te proberen. Voor mijn nieuwe receptuur heb ik een cajun achtige biefstuk van de bbq proberen te maken met een zelfverzonnen marinade. De marinade die ik hierbij gemaakt heb is naar onze mening niet alleen goed voor een stukje biefstuk, maar kan het op verschillende stukken rundvlees gebruikt worden. Bekijk hier mijn recept van de cajun biefstuk van de bbq.
Ingrediënten
3
personen
3
biefstukken
Voor de marinade
30
ml
olijfolie
20
ml
sojasaus
1
scheut
whisky
1
el
rijstwijn
1
el
ahornsiroop (maple syrup)
1
el
mosterd
1,5
el
bruine suiker
1
tl
knoflookpoeder
1
tl
paprikapoeder (liefst gerookt)
1
tl
uienpoeder
0,5
tl
oregano (gedroogd)
0,5
tl
tijm (gedroogd)
1
tl
cayennepeper
1
tl
zout
1
tl
peper (liefst vers gemalen)
1
teen
knoflook
Voor de botersaus
achter de hand gehouden marinade
roomboter
BENODIGDHEDEN
Kernthermometer
Aluminiumfolie
Sauspannetje
Optioneel:
Gietijzeren rooster
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT