BBQ Nerds

Pasta stroganoff van de bbq

  • Avatar By Peter
  • 30 januari 2021
  • 0
  • 105 Views
Stroganoff pasta op de bbq

Stoganoff ook wel beter bekend als Bœuf Stroganoff is een Russische roodvleesgerecht wat perfect past bij een pasta. In de saus word ook Wodka verwerkt wat wij zelf er alleen uitlaten maar hiervoor een ander soort alcoholische drank in verwerken. Het is dus een Russische recept met een BBQ  Nerds tintje. Bekijk hier onze pasta stroganoff van de bbq.

Ingrediënten & bereiding voor een pasta stroganoff.

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: Niet nodig.
Bereiding op de bbq: 15 minuten.
Barbecue temperatuur: 250 keteltemperatuur met twee zones
Benodigdheden: vuurvaste handschoenen, Skillet of gelijkwaardige pan.

Gerecht:

  • 200 gram biefstuk
  • 250 gram tagliatelle

Saus:

  • 125 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen koflook
  • 50 gram roomboter
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mag met wat pit)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml zure room
  • 100 ml runderbouillon
  • 8 stenkels peterselie
  • 1 eetlepel bloem vermengt in wat lauw water (15 cl)
  • Peper en zout naar smaak
  • Port of rode wijn naar keuze

 

Voorbereiding

Kook de tagiatelle zoals op de verpakking staat.

Snij de kastanje champignons in 4 delen (kwartjes) en doe deze in een kom, snipper de ui en snij de knoflook en peterselie fijn en doe deze in een aparte kommen van elkaar. Snij de biefstuk en paprika in reepen en doe deze samen in 1 kom.

 

Bereiding op de barbecue

Bereid de barbecue voor op 250 graden keteltemperatuur en wanneer deze bereikt is mag de skilllet alvast warm worden direct boven de kolen. Wanneer de skillet warm genoeg is mag de boter toegevoegd worden en laat deze smelten. Voeg de champignons toe in de skillet en bak deze even aan. Voeg vervolgens de kom met ui toe en bak deze aan totdat deze wat glazig zijn waarop je vervolgens de knoflook kan toevoegen en bak deze 1 minuut mee.

Voeg d biefstuk en paprika toe en bak de biefstuk gaar aan alle zijden. Voeg het bloem mengsel toe aan de skillet samen met de tomatenpuree en en wijn/port en bak deze voor 1 minuut mee. Doe de runderbouillion beetje bij beetje in de skillet zodat het snel aan de kook komt en laat het vervolgens een klein beetje inkoken voor 1 minuut. Doe vervolgens de zure room en de peterselie erbij en meng alles goed door elkaar en laat het nog heel even sudderen.

Haal de skillet van de barbecue en voeg de warme tagiatelle door de saus.

Serveer de pasta stroganoff van de bbq met wat stokbrood om in de saus te dippen.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *