Citroen-knoflook dry rub voor zalm...

Citroen-knoflook dry rub voor zalm

Totale tijd
15 min
Grilledsalmon8

Een goede zalmrub hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze frisse en kruidige dry rub met citroen en knoflook is speciaal ontwikkeld voor zalm van de barbecue. De combinatie van citrusschil, verse knoflook en kruiden geeft een uitgesproken smaak die perfect samengaat met het vette, stevige visvlees. Je hebt geen lange marinade nodig — deze rub is ontworpen om snel resultaat te geven.

Gebruik ‘m op een hele zalmzijde, op zalmfilets of zelfs op witvis als kabeljauw of heilbot. Ideaal voor het roken of garen op de plank, maar ook direct boven de kolen komt deze rub tot z’n recht.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding van de rub

     

    .

    Rasp de citroenschil fijn met een zesteur of fijne rasp. Vermijd het witte deel, dat is bitter.

    .

    Meng alle ingrediënten in een kom tot een gelijkmatige rub ontstaat.

    .

    Je kunt de rub direct gebruiken of bewaren in een luchtdicht potje voor maximaal een week (koelkast aanbevolen vanwege de verse knoflook).

    Tip

  1. Variatie met kruidenboter

    Meng deze rub door zachte roomboter voor een instant citroen-knoflook kruidenboter. Heerlijk over gegrilde vis of als topping op stokbrood bij de BBQ.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
ca.25gram
  • 2tenenknoflook
  • 2tlgeraspte citroenschil (de zest, alleen het geel)
  • 1tlzout
  • 0,5tlzwarte peper
  • 0,5 tltlrozemarijn (gedroogd)
Benodigdheden
  • Mengkom
  • Rasp

Optioneel:

  • Vijzel
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina