Gevulde conchiglioni van de bbq...

Gevulde conchiglioni van de bbq

Voorbereiding
1 uur
Temperatuur
150 graden
Bereiding
1 uur
Bereidingswijze
Indirect
Schelpen gevuld

Pasta van de BBQ? Jazeker. Deze gevulde conchiglioni – grote pastaschelpen gevuld met gekruid gehakt, mozzarella en omwikkeld met spek – zijn de perfecte snack of voorgerecht om je gasten te verrassen. Anders dan standaard barbecuegerechten, maar minstens zo krachtig van smaak. Het is even werk, maar als ze eenmaal op tafel staan, weet je meteen waarom dit een blijvertje wordt.

De schelpen worden eerst langzaam gegaard op indirecte hitte, zodat het vlees gelijkmatig gaart en het spek sappig blijft. Daarna grill je ze kort direct boven de kolen voor een knapperig korstje. En dan komt het moment dat de saus erbij komt – rijk, rokerig, zoet: de perfecte finishing touch.

Deze conchiglioni zijn het lekkerst als ze net van de BBQ komen. Serveer ze direct, met eventueel wat extra saus on the side. Perfect als borrelhap of als voorgerecht bij een uitgebreid barbecuefeest. Deze snack serveer je met trots, want dit is BBQ met finesse.

👉 Op zoek naar meer snacks? Bekijk ook onze andere BBQ-snack recepten.

 

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Maak de vulling
    Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn. Trek of snijd de mozzarella in kleine stukjes. Meng dit samen met het gehakt en de dry rub in een ruime kom. Zet dit mengsel ca. 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

    .

    Vul de schelpen
    Neem een schelp en vul die royaal met het gehaktmengsel. Druk goed aan. Wikkel er vervolgens een plak spek omheen en leg de gevulde schelp in een schaal of aluminium bak. Herhaal tot alle schelpen gevuld en omwikkeld zijn.

    Conchiglioni vullen
    .

    Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet klaar terwijl je de BBQ opstookt.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Indirect garen (45 min)
    Bereid je barbecue voor op 150 °C, volledig indirect. Zet de schaal met aluminiumfolie op het rooster en sluit de deksel. Laat dit 45 minuten garen.

    .

    Saus toevoegen
    Verwijder na 45 minuten de aluminiumfolie en giet de BBQ-saus over de schelpen. Gebruik een kwast of lepel om alles goed te bedekken. Laat dit nog ca. 10–15 minuten mee garen.

    Conchiglioni eindresultaat
    .

    Afgrillen (optioneel, 2 min)
    Wil je krokant spek? Haal de schelpen dan voorzichtig uit de schaal en grill ze nog even kort direct boven de kolen, ca. 1 minuut per kant. Let goed op: het kan snel verbranden.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
voor30schelpen
  • 30groteconchiglioni rigati (ongekookt)
  • 30plakkenontbijtspek (gerookt)
  • 150mlzoete BBQ saus naar keuze
Voor de vulling
  • 300grgehakt (half-om-half)
  • 150grmozzarella
  • 1kleineui
  • 1teenknoflook
  • 10grkip rub (wij gebruiken BBQ Nerds Dusty Chicken rub)
Benodigdheden
  • Grote schaal of bak
  • Aluminiumfolie
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina