Een BBQ saus kan je bij van alles gebruiken, ook buiten de barbecue om. Ze zijn er in verschillende smaken maar zelf maken smaakt altijd nog beter. Hier laten wij een Amerikaanse variant zien van een BBQ saus.
Ingrediënten & bereiding
Bereiding: 5 minuten.
- 2 kopjes ketchup
- 1 kopje bruine bastard suiker
- 1/4 kopje appel cider azijn
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1/4 eetlepel zout
- 1/4 eetlepel zwarte peper
- 1/4 eetlepel knoflook peper
- 1/4 eetlepel mosterd poeder
- 1/4 eetlepel uien poeder
- 1/4 eetlepel paprika poeder
- OPTIONEEL 1 kopje met whiskey
Doe alle ingrediënten in een pannetje en meng alles goed door elkaar. Zet het pannetje op een medium hoog vuur en laat het al roerend aan de kook komen. Wanneer het aan de kook is kan de het vuur wat lager gezet worden. Laat het voor ongeveer 15-30 minuten(afhankelijk hoe dik je de saus wilt hebben) op een laag vuurtje verder door koken tot het dik is. Blijf het tussendoor goed door roeren zodat er de saus niet aanbrand.
Wanneer het dik genoeg is mag het pannetje van het vuur en laat deze afkoelen en schenk het over in bijvoorbeeld een pot.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT