Pittige surinaamse gamba’s...

Pittige surinaamse gamba’s

Pittige surinaamse garnalen

Pittige surinaamse gamba’s zijn gamba’s in een pittige marinade met Surinaamse sambal. De marinade zelf is niet traditioneel uit Suriname maar wij gebruiken alleen de sambal uit Suriname met onze eigen twist.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: Minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding op de bbq: 6-10 minuten.
Overig info: Direct grillen op 180 – 200 graden

  • 2 theelepel citroensap of sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel Surinaamse sambal
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 theelepel paprikapoeder (mild)
  • 1 theelepel dille (vers)
  • 1 theelepel uienpoeder

[gdlr_quote align=”center” ]Wanneer je nog scherpere gamba’s wilt pel deze dan voordat ze in de marinade trekken[/gdlr_quote]

Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.

Doe de gamba’s ongepeld in een dieprieszak samen met de marinade en laat de marinade minimaal 2 uur liggen in de koelkast. Zijn de gamba’s nog niet ontdarmt dan is het verstandig om dit wel van te voren te doen.

Na het marineren kan je de gamba’s op een spies doen of in in een bakje op de bbq grillen. Normaal kan je aan de roze kleur zien dat de gamba’s klaar zijn maar door de marinade is dit nu niet mogelijk. Na 3-5 minuten per kant direct op 200 graden zijn de gamba’s klaar om op te eten.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
    469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

    Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
    Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Upload je resultaat!

    MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

    Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

    Nieuwsbrief

    PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

    Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

    Laat de eerste reactie achter

    Inhoudsopgave
    Instructies
    Ingrediënten
    Jouw mening telt!
    Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
    Review Form
    Barbecueën draait om delen
    Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
    OF
    Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Deel jouw creatie & win - receptpagina