Pork roast taco’s...

Pork roast taco’s

Voorbereiding
30 min
Rust
1+ uur
Temperatuur
150 - 160 graden
Bereiding
4 - 5 uur
Bereidingswijze
Indirect
Pork roast taco

Mexicaanse flair op je barbecue

Pulled pork ken je waarschijnlijk wel, maar deze pork roast taco’s geven een heel eigen draai aan Mexicaanse streetfood. In plaats van draadjesvlees gebruiken we sappige varkenslende, gegaard op lage temperatuur met port en specerijen. Het resultaat? Malse repen vlees met een subtiele zoete en kruidige smaak, perfect om te combineren met frisse toppings in een warme wrap. Deze taco’s zijn ideaal voor grotere groepen en laten zich perfect voorbereiden in fases.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding varkenslende

     

    .

    Meng azijn, paprikapoeder, zout, peper, bruine suiker en bloem in een kom tot een smeuïge pasta.

    .

    Wrijf de varkenslende rondom goed in met het mengsel.

    .

    Laat de gekruide lende minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

    .

    Bereid ondertussen de barbecue voor op 150–160 °C indirect.

  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding schaal

     

    .

    Meng water, port en het laurierblad in een aluminium schaal of braadslede.

    .

    Zet apart, deze komt later op de barbecue onder de varkenslende.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding van de toppings

     

    .

    Meng limoensap, crème fraîche en komkommer tot een frisse saus.

    .

    Snijd tomaten, rode ui en rode peper en meng in een aparte kom.

    .

    Snijd paprika en ijsbergsla in dunne reepjes.

    .

    Zet alle toppings apart, klaar voor gebruik.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Braad de varkenslende kort aan boven directe hitte: ca. 1 minuut per kant.

    .

    Leg het vlees in de schaal met portmengsel. Dek goed af met aluminiumfolie.

    .

    Zet de schaal op de indirecte zone van de BBQ.

    .

    Steek een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van het vlees.

    .

    Gaar langzaam tot de kerntemperatuur van 92 °C is bereikt (ca. 4–5 uur).

  • .
    Recept / Stappen

    Afwerking van het vlees

     

    .

    Haal de lende uit de schaal en laat 15 minuten rusten onder folie.

    .

    Snijd het vlees in dunne repen.

    .

    Grill deze eventueel nog kort (max. 1 minuut) boven directe hitte voor een krokant randje.

    .

    Verwarm de wraps kort op de BBQ of in de oven.

  • .
    Recept / Stappen

    Opmaak van de taco's

     

    .

    Beleg de wrap met wat sla en tomaat-ui-mengsel.

    .

    Leg hier een portie pork roast op.

    .

    Voeg komkommer-limoensaus en extra topping naar smaak toe.

    .

    Wil je extra pit? Een druppel chilisaus doet wonderen.

    Tip

  1. Geen varkenslende? Dit recept werkt ook uitstekend met pulled pork.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Voor10taco's
  • 2kgvarkenslende
  • 0,5elnatuurazijn
  • 1elpaprikapoeder
  • 0,5tlzout
  • 0,5tlzwarte peper (gemalen)
  • 1el(donker)bruine suiker
  • 0,5elbloem
Voor in de schaal
  • 50mlwater
  • 50mlport
  • 1laurierblad
Toppings (mix & match)
  • 10mini wraps
  • 1limoen (sap)
  • 2tomaten (in blokjes)
  • 1rode ui (in dunne ringen)
  • 1teenknoflook (fijngehakt)
  • 4elcrème fraîche
  • 0,5komkommer, zonder zaadjes en schil (fijngesneden)
  • 2Paprika's (in dunne reepjes gesneden)
  • 1rode peper of jalapeño (fijngehakt)
  • 1zakijsbergsla (fijngesneden)
LEKKER ERBIJ
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina