Pompoensoep...

Pompoensoep

Voorbereiding
30 min
Temperatuur
200 graden
Bereiding
30 min
Bereidingswijze
indirect
Pompoensoep

Pompoensoep van de barbecue met wat rookhout heeft een grote meerwaarde voor je pompoensoep en is ook vrij simpel te maken. Voor ons gerecht hebben wij een Blue Ballet pompoen gebruikt maar eigenlijk maakt het niet heel veel uit welk soort je gebruikt. Wij hebben de soep eerst in de keuken gemaakt en later gerookt op de barbecue.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bereid de barbecue voor op 200 graden, indirect.

    .

    Snijd de bovenkant van de pompoen open, zodat je hem kan uithollen met een lepel of ijsschep. Haal de zaadjes en draden eruit, deze gebruiken wij verder niet. Schraap nu stukken van de binnenkant van de pompoen af tot je 300 – 400 gram pompoen hebt.

    .

    Wij hebben verse kippenbouillon getrokken, maar je kunt ook 2 bouillonblokjes gebruiken.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in een pan. Dit mag voor het gemak op het fornuis.

    .

    Voeg de mais toe en bak dit nog even mee.

    .

    Voeg de kippenbouillon en pompoen toe en breng het aan de kook. Wanneer het kookt haal je de pan van het vuur af en pureer je de soep met een staafmixer.

    .

    Giet de pompoensoep terug in de uitgeholde pompoen zet het in de barbecue in de indirecte zone. Zorg dat de pompoen stevig staat en niet omvalt. Wij gebruikten een ring van aluminiumfolie, maar een schaaltje werkt ook prima om de pompoen in te zetten. Gooi nu wat rookhout bij de kolen en roer na een kwartier 1 keer door de soep.

    .

    Na 30 minuten op de barbecue is de soep klaar. Maar wil je een stevigere rooksmaak, dan mag hij er ook langer op.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter


Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
6 personen
  • 1Blue Ballet pompoen
  • 1ui
  • 2tenenknoflook
  • 1literkippenbouillon
  • 125grzure room
  • 150grmaiskorrels
  • naar smaakpeper en zout
Benodigdheden
  • Staafmixer
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina