Coleslaw, of in het Nederlands gewoon Koolsalade is het ideale bijgerecht voor een hoop barbecuegerechten. Dit frisse en knapperige recept combineert verse groenten met een zachte, romige dressing voor een perfecte balans naast bijvoorbeeld je spareribs. Dit bijgerecht is nog eens gemakkelijk te maken en altijd een succes.
In plaats van als losstaand bijgerecht, kan je deze coleslaw ook gebruiken voor op je broodje pulled pork, om maar een andere klassieker te noemen. Het is lekker fris, knapperig en een beetje smeuïg, en daarmee een ideale aanvulling voor een broodje vlees. Met de hoeveelheid verse groenten is het ook nog eens erg gezond!
Dit is ons ideale recept, maar varieer er vooral mee. Naar smaak, maar ook naar wat je uitkomt. Heb je nog een stuk van een andere koolsoort over, gebruik dat dan vooral in plaats van de rode- of witte kool. Je kunt als je van een zoetje houdt ook gerust rozijnen toevoegen. Andere mogelijke toevoegingen zijn plakjes radijs, stukjes (geraspte) appel, bosui en een teentje knoflook.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT