In tegenstelling tot pulled pork, is pulled chicken zo gemaakt. En het vormt voor ons de basis van een hele hoop bbq gerechten. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Daarom zorgen wij ervoor dat wij eigenlijk altijd wel een voorraadje pulled chicken hebben, al is en blijf het vers natuurlijk het lekkerst.
Zoals met zoveel recepten, kan je pulled chicken op verschillende manieren bereiden. Het kan volledig op de Dutch oven, volledig gerookt of een combinatie van bijvoorbeeld kort grillen en vervolgens de Dutch Oven. Wij gaan echter voor een combinatie van roken en de Dutch Oven. Door de kip eerst anderhalfuur te roken geef je het de ultieme rooksmaak mee, en vervolgens maken we gebruik van de voordelen van de Dutch Oven door er ui en saus aan toe te voegen.
Vers is de pulled chicken natuurlijk het lekkerst. Maar je kunt het ook heel goed enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Wij vacumeren het in kleine porties voordat we het invriezen, zodat het het lekkerst blijft en gemakkelijk per portie te ontdooien is.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT