Springrolls, BBQ Nerds style...

Springrolls, BBQ Nerds style

Voorbereiding
3,5 uur
Temperatuur
140 graden
Bereiding
5 min
Bereidingswijze
Indirect
Spring rolls bbq nerds style 4

Schrik niet van de lange voorbereidingstijd van dit recept. Hoewel je uiteraard speciaal hiervoor met een (pork belly) brisket aan de slag kunt gaan, is dit recept vooral bedoeld om iets leuks te maken van je voorraad. Als je het vlees nog op voorraad hebt, ben je met een kwartiertje klaar.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Het vlees

     

    .

    In dit recept gebruiken we pork belly brisket. Gebruik daarvoor dit recept. Je hoeft het natuurlijk niet speciaal hiervoor te bereiden, dit is een ideaal recept om de (ingevroren) voorraad/leftovers te gebruiken. Warm het in dat geval op.

    Echte brisket mag natuurlijk ook. Een andere lekkere variatie is om pulled pork hiervoor te gebruiken.

    .

    Snijd het vlees in kleine stukken, zodat de spring rolls er straks mee gevuld kunnen worden.

  •  

    .

    Snijd de komkommer fijn. Dit mag in dunne sliertjes of in kleine stukjes.

    .

    Stop het in een kom of (weck)pot en voeg daar de overige ingrediënten aan toe. Laat dit een tijdje staan. Minimaal 5 minuten, maar hoe langer hoe beter.

  •  

    .

    Snijd de bosui in hele fijne ringen. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en roer goed door. Voeg naar smaak iets meer of minder sriracha toe.

    Hoewel je hiervoor kant-en-klare mayonaise kunt gebruiken, wordt de saus een stuk lekkerder wanneer je zelfgemaakte mayonaise gebruikt.

  •  

    .

    Snijd de rode ui fijn in dunne ringen of blokjes.

    .

    Vul een grote kom of pan met lauw water. Stop daar een rijstvel in. Je zult merken dat hij gelijk zacht wordt. Zodra hij overal zacht geworden is, haal je hem eruit en leg je hem op een bord of plank.

    .

    Vul het rijstvel met het vlees, de ingelegde komkommer, ui, taugé. Maak het af met de saus en sesamzaadjes

    Spring rolls bbq nerds style 1
    .

    Rol het rijstvel dicht, zorg dat het een soort staaf wordt. Wees voorzichtig, want hij scheurt snel. Herhaal dit vervolgens voor de andere rijstvellen.

    Spring rolls bbq nerds style 3
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter


Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 8rijstvellen
  • 750gr(pork belly) brisket
  • 100grtaugé
  • 1rode ui
  • handvolsesamzaad
Voor de ingelegde komkommer
  • 0,5komkommer
  • 100ml(natuur)azijn
  • 100mlwater
  • 1elsuiker
  • naar smaakpeper en zout
  • naar smaakrode peper of chilivlokken
Voor de saus
  • 100ml(zelfgemaakte) mayonaise
  • 50mlvolle yoghurt
  • 0,5stengelbosui
  • 2tlsriracha
  • 1tlcitroensap
Benodigdheden
  • Grote kom of pan waar de rijstvellen in kunnen
  • Kleine kom voor de saus
  • Kom of weckpot voor de ingelegde komkommer
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina